Pór

Pór ako ingrediencia v receptoch:

  • Študentské zeleninové Stir-Fry

    Študentské zeleninové Stir-Fry

    Tento recept som vytvorila z pozorovania viacerých receptov a videí. Je to veľmi chutné jedlo a príjemná náhrada za obyčajnú dusenú zeleninu. Samozrejme, nikdy nebude chutiť tak, ako v skutočnej čínskej reštaurácii, ale za...

  • Krúpy s fazuľou a kačacím mäsom
  • Alpské pirohy

    Alpské pirohy

    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené klobásy a pórek, podusíme a podle chuti osolíme a opepříme. Necháme vychladnout.

  • Hovädzí plátok na póre a horčici s hrnčekovou knedľou (fotorecept)

    Hovädzí plátok na póre a horčici s hrnčekovou knedľou (fotorecept)

    Dnešný nedeľný obed z hovädzie mäsa. Robila som ho úplne jednoducho na póre s horčicou. Prílohou bola hrnčeková knedľa.

  • Paštrnáková polievka

    Paštrnáková polievka

    Nemala som v úmysle pridať tento recept, preto som postup nefotila. Ale polievka sa mi veľmi pačila, tak si ju chcem zachovať medzi svojimi receptami. A mozno sa niekto bude inspirovať.

  • Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku

    Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku

    Zeleninové fašírky sú jedlom, ktoré si môžete pripraviť z vašej obľúbenej zeleniny, alebo z tej, ktorú nájdete doma v chladničke.

  • Krémová polievka so semienkami

    Krémová polievka so semienkami

    Polievku pokvapkajte tekvicovým olejom a posypte semienkami a môžete podávať ako krémové osvieženie.

  • Pórová polievka s krutónmi zo zeleniny

    Pórová polievka s krutónmi zo zeleniny

    Očistenú cibuľu a pór nadrobno nakrájame. Vo väčšom hrnci zohrejeme 4 PL oleja a orestujeme najskôr cibuľu, potom pridáme pór (trošku si odložíme na ozdobu). Cibuľu s pórom pražíme 3 - 5 minút na miernom ohni....

  • Vývar s macesovými knedličkami (fotorecept)

    Vývar s macesovými knedličkami (fotorecept)

    Dobrý vývar nikdy nie je zlý. Po dlhšom uvažovaní som sa rozhodol skúsiť urobiť vývar s macesovými knedličkami. Išiel som do toho s veľkým rešpektom a s pokorou, keďže knedličky som robil prvýkrát. Keďže pred...

  • Recept bez obrázku

    Zapekaná brokolica so zemiakmi

    Fotku pridám neskôr lebo som nestihla odfotiť.

  • Kuřecí směs se zeleninou (fotorecept)

    Kuřecí směs se zeleninou (fotorecept)

    Jednou jsem nastoupil v hodně dobrém podniku do kuchyně a tam nad sporákem viselo takové heslo: KDYŽ NEVÍŠ CO, UDĚLEJ SMĚS. Za mého mládí se nedělala čína a podobné věci. Prostě jsme dělali směsi. Různé a...

  • Bulgur pánev s kuřecím a se zeleninou (fotorecept)

    Bulgur pánev s kuřecím a se zeleninou (fotorecept)

    Bulgur máme rádi a tak si pomalu vymýšlím asi to co již bylo vymyšleno, jen o tom nevím. Žijeme si téměř na koci světa jak mnozí říkají, ale nám to nevadí. Co se nedozvíme, ...

  • Hliva ustricová na póre a kapii (fotorecept)

    Hliva ustricová na póre a kapii (fotorecept)

    Som ortodoxný vyznávač jedál s hubami, hlavne s čerstvými. Medzi ne patrí aj hliva ustricová, ktorej využitie v posledných desaťročiach enormne narástlo. Nečudujem sa, pretože hliva priaznivo ovplyvňuje krvný tlak, upravuje hladinu cholesterolu,...

  • Slaný krupicový nákyp bez lepku so slaninkou a s pórom

    Slaný krupicový nákyp bez lepku so slaninkou a s pórom

    Sladký nákyp sme vám už predstavili. Je naozaj výborný. Ale až keď ochutnáte slanú verziu, zistíte, čo vám v živote chýbalo :-). A je jedno, či ste lepkáč alebo bezlepkáč, na tomto...

  • Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine

    Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine

    Prepeličku osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na rozpálenej panvici s olejom z jednej aj druhej strany, dáme na plech a dopečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút.

  • Tatarák z húb s domácimi hriankami

    Tatarák z húb s domácimi hriankami

    Na olivovom oleji a masle speníme nadrobno posekanú šalotku a cesnak. Urestujeme dozlatista, pridáme pokrájané huby, podusíme asi 12 minút, dochutíme soľou, korením, pridáme nasekaný tymian a necháme vychladnúť.

  • Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami

    Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami

    Nikdy nezabudnem na bedľu v trojobale – jedno z najmilovanejších jedál od mojej mamy. Dodnes sa toho neviem dojesť. Dubák a kozák v kapustnici, kuriatka do praženice, hubové omáčky k rybám a k mäsu, hliva v guláši, masliak...

  • Cesnakovo-pórová krémová polievka (fotorecept)

    Cesnakovo-pórová krémová polievka (fotorecept)

    Polievka, po ktorej síce získate aj atypickú "vôňu" z úst, ale aj dobrú chuť v ústach a v žalúdku. Ak ste ešte nevarili s kombináciou póru a cesnaku, treba vyskúšať túto polievku, ktorú si...

  • Bulgur s hlivou

    Bulgur s hlivou

    Máte radi hlivu? V kombinácii s chutnou zeleninou a výraznou chuťou balkánskeho syra je to mňamka :-)

  • Praženica s hlivou ustricovou na šalotke a póre (fotorecept)

    Praženica s hlivou ustricovou na šalotke a póre (fotorecept)

    Hubárska sezóna je u nás doma v plnom prúde. S chuťou by som si zjedol buď halušky, alebo „aspoň” raňajkovú praženicu „podľa mňa” a samozrejme s čerstvými hubami. Variant využitia zvyšku šunky, v kombinácii so...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist