Pór

Pór ako ingrediencia v receptoch:

  • Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú

    Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú

    V panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny. Dochutíme ich soľou, korením, zalejeme vínom a na miernom ohni zmes dusíme, až kým sa neodparí všetka voda zo šampiňónov a víno. Hotovú...

  • Pečené pirohy plnené kačacou pečeňou
  • Číre paradajkové consommé

    Číre paradajkové consommé

    Na olivovom oleji zľahka opražíme nakrájanú cibuľu, karotku, pór a zeler, asi 10 minút, potom pridáme pretlak, pokrájané paradajky, bobkový list a povaríme ďalších 10 minút. Pridáme cesnak, cukor, soľ, nakrájané...

  • Karfiol s cícerom na karí korení

    Karfiol s cícerom na karí korení

    Rýchle, letné, kto chce, dá si k tomu ryžu, kto chce mäsko, my sme to v dnešný horúci deň jedli iba takto samotné.

  • Hrášková hokaido polievka

    Hrášková hokaido polievka

    Máte klímu v kancelárii? Zimia vás kolegovia? Týždeň už bojujem s nádchou z klímy a chodia mi po rozume samé zázvorové a cesnakové polievky. Jedna kolegyňka dáva do polievok miesto cestovín surovú zeleninku - krásne nastrúhanú na špirálky...

  • Omeleta s hubovou plnkou (fotorecept)

    Omeleta s hubovou plnkou (fotorecept)

    Variant dobrého úmyslu znásobený so všetkým, čo Vám prekáža, či dokonca zavadzia v pohybe vo Vašom kuchynskom kráľovstve. Deväťhodinový rozdiel medzi Pavlůvkami v slováckom regióne a tunajšou Peoriou ma nemilosrdne vyháňa z mojeho, inak nanajvýš...

  • Nudle s májovkami (fotorecept)

    Nudle s májovkami (fotorecept)

    Soused je k nezaplacení a tak mohu zkoušet co všechno se dá s májovkami udělat. Vzhledem k tomu, že jsem s nimi zatím nevařil, tak si mohu hrát. Dneska jsem zkusil nudle a docela to...

  • Eintopf - národné jedlo Nemecka (videorecept)

    Eintopf - národné jedlo Nemecka (videorecept)

    Jedny z prvých eintopfov varili v Ríme pre gladiátorov. Aby ušetrili čas, nahádzali do hrnca všetko, čo práve mali a varili to v kotlíku nad ohňom pokojne aj celý deň. Pravdepodobne podľa tohto vzoru sa...

  • Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska (videorecept)

    Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska (videorecept)

    Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a Nemecka, moderné recepty dokonca nesú znaky talianskej a portugalskej kuchyne. Zvláštnosťou v Luxemburgsku je, že jedia obrovské, naozaj...

  • Irish stew - národné jedlo Írska (videorecept)

    Irish stew - národné jedlo Írska (videorecept)

    V 16. storočí si prvýkrát našli cestu do Severného Írska zemiaky. Rýchlo sa osvedčili a stali sa základom írskej kuchyne. Zvyk dusiť jedlo na pomalom ohni sa traduje ešte z čias Rímskeho impéria, z ktorého sa zachovala najstaršia...

  • Slaný koláč (fotorecept)

    Slaný koláč (fotorecept)

    Je to chuťovka rýchlo upečená. Len nerobte toho viac, lebo všetko aj tak hneď zjete. Toto totiž neostane na neskôr, aspoň u nás.

  • Bulgur so špargľou a s olivami

    Bulgur so špargľou a s olivami

    Na sezónu špargle sa vždy veľmi tešíme. Má príjemnú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako tvrdil už aj Hippokrates, rôznorodé liečivé účinky. Lekári vyzdvihnú jej ľahkú stráviteľnosť a my kuchári zase nenáročnosť v príprave i fantáziu vo vymýšľaní...

  • Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu

    Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu

    Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú. Zbavíme ich šupiek a dužinu dáme do mixéra. Pridáme čerstvé nakrájané chilli papričky, cesnak, celé čierne korenie, ...

  • Pórová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku

    Pórová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Na rozohriatom masle orestujeme dosklovita na jemno nakrájanú šalotku. Pridáme pór so zemiakmi a za stáleho miešania restujeme asi 3 minúty.

  • Nudle z pánve se zeleninou (fotorecept)

    Nudle z pánve se zeleninou (fotorecept)

    Milujeme smažené nudle, chodíme, koukáme, ochutnáváme a už jsme se dostali do fáze, že si je děláme jen doma na mnoho různých způsobů. S masem, se zeleninou, jen tak a co mně...

  • Tatranský kohút (fotorecept)

    Tatranský kohút (fotorecept)

    K tejto delikatese ma inšpirovali dvaja ľudia, za to im ďakujem. @Tatranka s pečenými rebrami a @Kimlo, ktorý takto robil divinu. Tak som si povedal prečo by nemohol byť kohút a pretože je autorka @Tatranka,...

  • Ryža s hráškom a mozzarellou

    Ryža s hráškom a mozzarellou

    Jednoduchá a chutná večera.

  • Zeleninové ozdoby (fotorecept)

    Zeleninové ozdoby (fotorecept)

    Keďže na Veľkú noc sa snažíme jedlá aj pekne naservírovať, prikladám jednoduchý spôsob ako vyrobiť kvety z mrkvy, cukety a cvikly, prípadne ozdobu z póru.

  • Sekerková polievka

    Sekerková polievka

    Poznáte sekerkovú polievku z rozprávky. Tak tu jedna polievka, takmer originál.

  • Panenka v hubovom fáši s plnenými zemiakmi

    Panenka v hubovom fáši s plnenými zemiakmi

    Umyté a osušené bravčové kosti rozsekáme na malé časti, vložíme do pekáča s olejom, podlejeme vodou a pečieme 1 hodinu pri 160 °C.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist