Pór

Pór ako ingrediencia v receptoch:

  • Šošovicový eintopf (fotorecept)

    Šošovicový eintopf (fotorecept)

    Rada tento eintopf varím aj ako polievku, trochu redšiu a v jednom hrnci, bez opekania slaninky, poprípade pridávam 5 minút pred koncom nakrájané párky a nie takéto husté ako eintopf, ale tentoraz si moj priateľ...

  • Zajačí perkelt s hráškom

    Zajačí perkelt s hráškom

    25. februára t. r. sme sa sťahovali za teplom do Arizony. Bolo potrebné vyprázdniť mrazničku, čo platilo i pre zásoby zajačiny. Rcp je jednoduchý, preto som zvolil aj „experss‟ prezentáciu. Moji...

  • Luxemburská fazuľková polievka (bouneschlupp/Bounešlup)

    Luxemburská fazuľková polievka (bouneschlupp/Bounešlup)

    Túto polievku som jedla v Luxemburgu v jednej malej reštaurácii a velmi mi pripomínala slovenskú fazuľovú polievku... ale predsa len bolo iná... Receptík je pravý luxemburský a slúži len ako inšpirácia :-). Radi s priateľom túto...

  • Zelené slávky so šafranovým krémom

    Zelené slávky so šafranovým krémom

    Kvalita, zdravie a zážitok – to je filozofia, podľa ktorej varíme. Z jednoduchých čerstvých surovín sa snažíme šetrným spôsobom pripraviť chuťovo vyvážené, atraktívne jedlo. Prečo by ste to neskúsili aj doma?

  • Recept bez obrázku

    Pórová polievka s krupicovými haluškami

    Umytý a na kolieska pokrájaný pór orestujeme na masle, posypeme troškou hladkej múky, pridáme postrúhaný muškátový orech alebo kvet, popražíme, zalejeme kuracím vývarom, osolíme, pridáme ml. čierne korenie. Varíme 15 až...

  • Sójové ragú so zeleninou a s hubami

    Sójové ragú so zeleninou a s hubami

    Sójové kocky povaríme vo vývare 10 minút. Scedíme a z kociek vyžmýkame vodu.

  • Hovädzie mäso s brusnicami a karí ryža

    Hovädzie mäso s brusnicami a karí ryža

    Tento recept som urobila podľa seba a je naozaj rýchly a výborný. Aj pre začiatočníkov!!!!

  • Rolka z bravčového boku plnená červenou kapustou (fotorecept)

    Rolka z bravčového boku plnená červenou kapustou (fotorecept)

    Keď som nedávno sem dával rolku z bravčového boku, tak vtedy som odrezal dva pláty mäsa a teraz ten druhý som plnil kapustou. Táto rolka je tiež veľmi dobrá.

  • Krehké kuracie stehná na ázijský spôsob (fotorecept)

    Krehké kuracie stehná na ázijský spôsob (fotorecept)

    Milujeme ázijskú kuchyňu, a preto si často pripravujeme jedlá práve na tento spôsob. Väčšinou pripravujeme kuracie prsia, ale tentokrát som využila horné stehná a bola to naozaj lahôdka.

  • Hlivová polievka s pórom

    Hlivová polievka s pórom

    Túto polievku sme dnes zostavili len tak podľa chute a surovín, ktoré musíme jesť kvôli imunite. Sme veľmi prekvapení, chutí úžasne...

  • Bravčová roláda so syrovou posýpkou

    Bravčová roláda so syrovou posýpkou

    Aj cudzinci sú prekvapení; tvaroh je jednou z najobľúbenejších slovenských chutí. Spolu s hrudkovým syrom patrí k zlatému pokladu našich prapradedov. Radi ich využívame v studenej i teplej, v sladkej i slanej kuchyni.

  • Pórovo-špenátový prívarok bez múky (fotorecept)

    Pórovo-špenátový prívarok bez múky (fotorecept)

    V litri vody varime cibulu, nakrajane zemiaky, bobkove listy a rascu.

  • Zemiakovo–pórový prívarok s panenkou
  • Wok so zeleninou, s kačacinou a rezancami
  • Šošovicovo-pohánková polievka

    Šošovicovo-pohánková polievka

    Najradšej mám domáce polievky od mojej mamy. Do jej pôvodného receptu na šošovicovú polievku som pridala pohánku, ktorá je veľmi zdravá. Obľúbila som si ju, lebo je to lokálna surovina. Používam tmavú pohánku, ...

  • Rýchly slaný koláč z lístkového cesta (Quiche)

    Rýchly slaný koláč z lístkového cesta (Quiche)

    Nie je to originál francúzsky quiche, pretože ten sa nerobí z lístkového cesta, ale jeho rýchla a chutná kópia. Jeho výhodou okrem množstva variácií je aj to, že suroviny máš doma vždy po ruke a...

  • Dusený pór

    Dusený pór

    Keď používame zeleninu podľa aktuálnej sezóny, v zime máme menej možností pri varení. O to viac môžeme zapojiť našu kreativitu :-) Dusený pór je moje obľúbené jedlo. Pór mi rastie v záhradke, preto ho varím...

  • Restovaná pečeň z morky à la Lady Ann (fotorecept)

    Restovaná pečeň z morky à la Lady Ann (fotorecept)

    Pečeň, bez ohľadu na druh pôvodného nositeľa, mala v našej kuchyni špecifické miesto. Hlavne restovaná. Podľa životnej filozófie mojej úžasnej babičky, Lady Ann, bola určená hlavne nám deťom, „kotňakom a vozgrom“, ...

  • Krémová gaštanová polievka

    Krémová gaštanová polievka

    Lahodná polievka z jedlých gaštanov, ktorá zasýti.

  • Zeleninová polievka pre zdravie a dobrý pocit (fotorecept)

    Zeleninová polievka pre zdravie a dobrý pocit (fotorecept)

    Prvé „kg“ novým spôsobom stravovania stratené z hmotnosti, ma povzbudili, tak som odskúšal ďalší rcp Joel Fuhrman, M. D. uverejnený na str. 265. Nezdôvodňuje síce prečo, ale pomenoval ho poeticky: „Golden Austrian...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist