Ryžový šalát s vajíčkom
Foto: ryzasos
Ryžový šalát je ideálnou voľbou, ako si vychutnať čerstvé a ľahké jedlo. S jednoduchými a výživnými ingredienciami, ako je ryža, losos, mrkva a Zobraziť celý popisRyžový šalát je ideálnou voľbou, ako si vychutnať čerstvé a ľahké jedlo. S jednoduchými a výživnými ingredienciami, ako je ryža, losos, mrkva a vajce, sa toto jedlo stane zdravou a chutnou voľbou pre celú rodinu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na prípravu dressingu zmiešajte biely jogurt, nasekaný čerstvý kôpor, šťavu z polovice limetky, kvapku extra panenského olivového oleja, soľ a korenie v malej miske. Pre hlbšiu chuť môžete dresing nechať aspoň 15 minút odležať v chladničke. To umožní, aby sa chute dobre prepojili.
- 2
Lososa upečte v teplovzdušnej rúre spolu s plátkami citróna a štedrou dávkou extra panenského olivového oleja.
- 3
Po dopečení rozdrobte lososa na malé kúsky, ktoré sa perfektne začlenia do šalátu.
- 4
Úspech ryžového šalátu závisí vo veľkej miere od štruktúry ryže. Aby sa zabezpečilo, že zrná budú voľné a dokonalé, je dôležité ich správne uvariť. Ryžu SOS varte 20 minút vo veľkom množstve osolenej vody.
- 5
Počas varenia nezabudnite ryžu raz alebo dvakrát premiešať, aby sa zrnká neprilepili. Po uvarení dobre sceďte a ochlaďte pod tečúcou studenou vodou, aby sa varenie zastavilo a zrná zostali oddelené.
- 6
Do veľkej misy dajte vychladnutú ryžu a pridajte nakrájané zelené olivy, nastrúhanú mrkvu, nastrúhanú papriku piquillo a rozdrobeného lososa. Jemne premiešajte všetky ingrediencie tak, aby boli rovnomerne rozložené.
- 7
Potom nalejte jogurtový dresing na šalát a zľahka premiešajte, aby ste sa uistili, že všetky ingrediencie sú dobre obalené bez toho, aby sa rozlámali.
- 8
Šalát ozdobte nakrájaným natvrdo uvareným vajcom a opatrne ho položte na zmes.
Tiež ryžový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu