Vaječná omeleta
Vaječná omeleta

Pórová omeleta s pažítkou fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 12. júna 2025
Pórová omeleta s pažítkou (fotorecept)
Foto: tejaja

Rýchla večera, keď nás hlad morí a nie je čas na dlhé varenie. Alebo keď súrne potrebujeme využiť kúsok póru, aby nevyšiel navnivoč. Zobraziť celý popisRýchla večera, keď nás hlad morí a nie je čas na dlhé varenie. Alebo keď súrne potrebujeme využiť kúsok póru, aby nevyšiel navnivoč. V každom prípade chutné jedlo.

1
porcia
10 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g (biela časť)
3 ks
3 PL
2 PL
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Vajcia rozšľaháme s mliekom.

    Pórová omeleta s pažítkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vmiešame soľ, rascu a nasekanú pažítku.

    Pórová omeleta s pažítkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji necháme zavädnúť na kolieska nakrájaný pór.

    Pórová omeleta s pažítkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme vajciami a na slabom ohni necháme zatuhnúť. Vrch omelety musí ostať jemne tekutý, nemá byť tuhý.

    Pórová omeleta s pažítkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame so zeleninou, prípadne kúskom chleba.

Diskusia k receptu