V sezóne lesné, v zime z obchodu. V oboch prípadoch rýchlo hotové a chutné. O čom hovorím? Predsa o hubách :))) Niet nad Zobraziť celý popisV sezóne lesné, v zime z obchodu. V oboch prípadoch rýchlo hotové a chutné. O čom hovorím? Predsa o hubách :))) Niet nad lesné, ale uspokojím sa aj so šampiňónmi :)))
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji krátko orestujeme na kolieska narezaný pór.
-
2
Pridáme nakrájané huby, okoreníme a zakryté podusíme na slabom plameni 15 minút. Občas premiešame. Ak treba, podlejeme len 2-3 lyžicami vody, závisí to od druhu húb.
-
3
Potom do húb nadrobíme Nivu a za stáleho miešania necháme rozpustiť.
-
4
Medzitým pripravíme na panvičke volské oká.
- 5
Huby podávame s volským okom a ak niekto potrebuje, pridá si chlebík alebo pečivo.
Tiež dusené huby:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu