Najlepšie si deň vopred uvariť ryžu a vytiahnuť cesto z mrazničky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 bal. |
|
Syrová plnka: | |
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1-2 ks surové |
|
Kapustová plnka: | |
250 g (bez šťavy) |
|
3 PL |
|
1/4 ČL |
|
200 g uvarená |
|
1 ks surové |
|
|
|
Pórová plnka: | |
1 ks |
|
1/5 ČL |
|
1/4 ČL |
|
2-3 PL uvarená |
|
1 ks surové |
|
|
|
Mäsová plnka: | |
250 g mleté (alebo mix) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V balení ťahaného cesta je 7 plátov s papierom na pečenie (zmestí sa na 1 plech pozdĺžne). Ak máme mrazené cesto, pred plnením treba cesto rozmraziť. Potom rozbaliť a vždy natrieť plát olejom.
- 2
Syrová plnka: Syr nakrájať na menšie kocky. Všetky suroviny v mise zmiešať a na olejom natreté cesto navrstviť pás plnky šírky PL asi 10 cm od pozdĺžneho okraja. Bočné kraje cesta preklopiť dovnútra a zrolovať.
- 3
Kapustová plnka: Kvasenú kapustu bez šťavy podusiť na oleji. Pridať koreniny, nechať vychladnúť. Pridať uvarenú vychladnutú ryžu a vajce. Na olejom natreté cesto navrstviť pás plnky šírky PL asi 10 cm od pozdĺžneho okraja. Bočné kraje cesta preklopiť dovnútra a zrolovať.
- 4
Pórová plnka: Nakrájaný pór podusiť na oleji. Odstaviť. Pridať koreniny, uvarenú ryžu a nakoniec vajce. Na olejom natreté cesto navrstviť pás plnky šírky PL asi 10 cm od pozdĺžneho okraja. Bočné kraje cesta preklopiť dovnútra a zrolovať.
- 5
Mäsová plnka: Na masti podusiť mleté mäso. Pridať soľ, koreniny. Na olejom natreté cesto navrstviť pás plnky šírky PL asi 10 cm od pozdĺžneho okraja. Bočné kraje cesta preklopiť dovnútra a zrolovať.
- 6
Po naplnení preniesť na plech vystlaný papierom alebo vytretý olejom. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 30-40 minút pri 180 °C. Po upečení vybrať z rúry, pokropiť vodou a prikryť utierkou na 10 minút.
Tiež burek:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu