Burek so štyrmi plnkami

jurka - bez fotkyjurka, včera 17:51

Najlepšie si deň vopred uvariť ryžu a vytiahnuť cesto z mrazničky.

7
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal.
Syrová plnka:
1 bal.
1 bal.
1-2 ks surové
Kapustová plnka:
250 g (bez šťavy)
3 PL
1/4 ČL
200 g uvarená
1 ks surové
Pórová plnka:
1 ks
1/5 ČL
1/4 ČL
2-3 PL uvarená
1 ks surové
Mäsová plnka:
250 g mleté (alebo mix)




Postup

  1. 1

    V balení ťahaného cesta je 7 plátov s papierom na pečenie (zmestí sa na 1 plech pozdĺžne). Ak máme mrazené cesto, pred plnením treba cesto rozmraziť. Potom rozbaliť a vždy natrieť plát olejom.

  2. 2

    Syrová plnka: Syr nakrájať na menšie kocky. Všetky suroviny v mise zmiešať a na olejom natreté cesto navrstviť pás plnky šírky PL asi 10 cm od pozdĺžneho okraja. Bočné kraje cesta preklopiť dovnútra a zrolovať.

  3. 3

    Kapustová plnka: Kvasenú kapustu bez šťavy podusiť na oleji. Pridať koreniny, nechať vychladnúť. Pridať uvarenú vychladnutú ryžu a vajce. Na olejom natreté cesto navrstviť pás plnky šírky PL asi 10 cm od pozdĺžneho okraja. Bočné kraje cesta preklopiť dovnútra a zrolovať.

  4. 4

    Pórová plnka: Nakrájaný pór podusiť na oleji. Odstaviť. Pridať koreniny, uvarenú ryžu a nakoniec vajce. Na olejom natreté cesto navrstviť pás plnky šírky PL asi 10 cm od pozdĺžneho okraja. Bočné kraje cesta preklopiť dovnútra a zrolovať.

  5. 5

    Mäsová plnka: Na masti podusiť mleté mäso. Pridať soľ, koreniny. Na olejom natreté cesto navrstviť pás plnky šírky PL asi 10 cm od pozdĺžneho okraja. Bočné kraje cesta preklopiť dovnútra a zrolovať.

  6. 6

    Po naplnení preniesť na plech vystlaný papierom alebo vytretý olejom. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 30-40 minút pri 180 °C. Po upečení vybrať z rúry, pokropiť vodou a prikryť utierkou na 10 minút.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ťahané, čiže štrúdlové, podobné, ako filo cesto, lebo sem dali aj recept na burek z lístkového, čo je ozaj veľký rozdiel a podľa mňa sa nehodí. Vidím rôzne plnky, aj som jedla len so syrovou a mäsovou. Ale pláty by som potierala radšej maslom, ako olejom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia