Recepty, kde je petrzlenova
Pečené kuracie stehná s luxusnou omáčkou
Opäť výborný recept od kamaráta Brepty. Tá omáčka si naozaj zaslúži názov "luxusná", je výborná....
Grilovaný rib eye steak so zeleninovým šalátom
Rib eye steak pripravujeme z mäsa, ktoré zrelo 3–4 týždne, vtedy je jeho konzistencia ideálna....
Šampiňóny na francúzsky spôsob
Žampiony na másle zastříknuté bílým vínem. Ideálně s bílým pečivem,
Hovädzie po burgundsky
Hovädzie mäso na burgundský spôsob
s poriadnou dávkou červeného vína chutí neodolateľne. Tajomstvo jeho dokonalej chuti spočíva...
Teľacia roláda s omeletou, parmezánom a so špenátom
Mäsové rolády sú tradičnou veľkonočnou špecialitou.
Jemné teľacie mäso v kombinácii s lístkami mladého špenátu, omeletou...
Spanakopita - grécky špenátový koláč
Spanakopita (Σπανακόπιτα). Tento recept pochádza z Grécka....
Paprikáš z hlivy ustricovej
Huby, zvlášť čerstvé, majú v našej rodinnej kuchyni „po praslici aj po meči“, nezastupiteľné miesto....
Kuracie na smotane a šampiňónoch
Mäso nakrájame na rezne, ochutíme soľou a korením, potrieme horčicou z oboch strán a necháme...
Žemličkový bylinkový chlieb
Sezóna medvedieho cesnaku práve začína, tak ju treba využiť napríklad na takýto trhací bylinkový chlieb.
Mäsovo-zeleninový nákyp v chrumkavej kruste
Zaujímavý a chutný mäsovo-zeleninový nákyp nám pripravila finalistka šou Pečie celé Slovensko Lucia Piterka.
Divoké chilli
Pikantné chilli zo srnčieho stehna nám pripravila poľovníčka Martina Hustinová.
Tantuni (Domáci dürüm)
Fantastická kombinácia mletého mäsa a šalátu v chlebovej placke...
Tenučký börek s mäsovou plnkou
Výborný börek, ktorý si vedia pripraviť aj tí menej zruční....
Karí dip podľa Evity Twardzik Urbaníkovej
Spisovateľka, scenáristka a moderátorka Evita Twardzik Urbaníková pripravila skvelé párty jedlo, ktorému nik neodolá.
Varínska kvaka à la Norika
Jednoduchý recept na varínsku kvaku nám predstavila a uvarila speváčka Eleonóra Vančíková Kapasná zo skupiny Folk Duo...
Morčacie drobky s orzom podľa seniora
Cestoviny, hlavne ako príloha k rôzne pripraveným mäsám, sú na stole našej kuchyne častým a obľúbeným
„hosťom“....
Rožková polievka
Velmi lahodná polévka, případně i velmi variabilní. Hodně starý recept. Dokonce ještě starší :-)
Vegetariánska plnená paprika
Na ruby otočená domáca klasika, ktorú v tomto prípade môžeme považovať len za pôvodnú inšpiráciu...
Hustá rybacia polievka s opečeným jeseterom
Rybacia polievka pripravená Martinom Repaským, viceprezidentom organizácie Kuchári bez hraníc.
Pečené kuracie stehná s luxusnou omáčkou
Opäť výborný recept od kamaráta Brepty. Tá omáčka si naozaj zaslúži názov "luxusná", je výborná....
Grilovaný rib eye steak so zeleninovým šalátom
Rib eye steak pripravujeme z mäsa, ktoré zrelo 3–4 týždne, vtedy je jeho konzistencia ideálna....
Šampiňóny na francúzsky spôsob
Žampiony na másle zastříknuté bílým vínem. Ideálně s bílým pečivem,
Hovädzie po burgundsky
Hovädzie mäso na burgundský spôsob s poriadnou dávkou červeného vína chutí neodolateľne. Tajomstvo jeho dokonalej chuti spočíva...
Teľacia roláda s omeletou, parmezánom a so špenátom
Mäsové rolády sú tradičnou veľkonočnou špecialitou. Jemné teľacie mäso v kombinácii s lístkami mladého špenátu, omeletou...
Spanakopita - grécky špenátový koláč
Spanakopita (Σπανακόπιτα). Tento recept pochádza z Grécka....
Paprikáš z hlivy ustricovej
Huby, zvlášť čerstvé, majú v našej rodinnej kuchyni „po praslici aj po meči“, nezastupiteľné miesto....
Kuracie na smotane a šampiňónoch
Mäso nakrájame na rezne, ochutíme soľou a korením, potrieme horčicou z oboch strán a necháme...
Žemličkový bylinkový chlieb
Sezóna medvedieho cesnaku práve začína, tak ju treba využiť napríklad na takýto trhací bylinkový chlieb.
Mäsovo-zeleninový nákyp v chrumkavej kruste
Zaujímavý a chutný mäsovo-zeleninový nákyp nám pripravila finalistka šou Pečie celé Slovensko Lucia Piterka.
Divoké chilli
Pikantné chilli zo srnčieho stehna nám pripravila poľovníčka Martina Hustinová.
Tantuni (Domáci dürüm)
Fantastická kombinácia mletého mäsa a šalátu v chlebovej placke...
Tenučký börek s mäsovou plnkou
Výborný börek, ktorý si vedia pripraviť aj tí menej zruční....
Karí dip podľa Evity Twardzik Urbaníkovej
Spisovateľka, scenáristka a moderátorka Evita Twardzik Urbaníková pripravila skvelé párty jedlo, ktorému nik neodolá.
Varínska kvaka à la Norika
Jednoduchý recept na varínsku kvaku nám predstavila a uvarila speváčka Eleonóra Vančíková Kapasná zo skupiny Folk Duo...
Morčacie drobky s orzom podľa seniora
Cestoviny, hlavne ako príloha k rôzne pripraveným mäsám, sú na stole našej kuchyne častým a obľúbeným „hosťom“....
Rožková polievka
Velmi lahodná polévka, případně i velmi variabilní. Hodně starý recept. Dokonce ještě starší :-)
Vegetariánska plnená paprika
Na ruby otočená domáca klasika, ktorú v tomto prípade môžeme považovať len za pôvodnú inšpiráciu...
Hustá rybacia polievka s opečeným jeseterom
Rybacia polievka pripravená Martinom Repaským, viceprezidentom organizácie Kuchári bez hraníc.