Syrové koláče
Syrové koláče

Syrové kapsy z lístkového cesta

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 25. mája 2023
Syrové kapsy z lístkového cesta
Foto: Kulinární studio MAFRA
20 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal. chladené
150 g (45 %)
100 g
100 g
4 stonky
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Tvrdý syr nastrúhame na jemnom strúhadle a vložíme do misy. Plesňový syr nakrájame na menšie kocky, petržlenovú vňať nasekáme najemno a anglickú slaninu nakrájame na drobné kocky. Všetko pridáme do misky k strúhanému syru. Dochutíme mletým čiernym korením a zľahka premiešame.

  2. 2

    Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom asi 8 cm, ako šablónu môžeme použiť misku alebo dezertný tanier. Doprostred kruhov vložíme syrovú plnku. Vajce rozšľaháme a potrieme ním okraje cesta. Kruhy preložíme na polovicu a okraje pritlačíme vidličkou.

  3. 3

    Kapsy poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrieme zvyškom rozšľahaného vajca. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 15-20 minút. Necháme trochu vychladnúť a podávame.

Diskusia k receptu

gogy1
Vyskúšam. Recept vyzerá zaujímavo. Skúsim aj parmezánove.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia