Syrové kapsy z lístkového cesta
mesačník Varecha, 25. mája 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Tvrdý syr nastrúhame na jemnom strúhadle a vložíme do misy. Plesňový syr nakrájame na menšie kocky, petržlenovú vňať nasekáme najemno a anglickú slaninu nakrájame na drobné kocky. Všetko pridáme do misky k strúhanému syru. Dochutíme mletým čiernym korením a zľahka premiešame.
- 2
Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom asi 8 cm, ako šablónu môžeme použiť misku alebo dezertný tanier. Doprostred kruhov vložíme syrovú plnku. Vajce rozšľaháme a potrieme ním okraje cesta. Kruhy preložíme na polovicu a okraje pritlačíme vidličkou.
- 3
Kapsy poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrieme zvyškom rozšľahaného vajca. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 15-20 minút. Necháme trochu vychladnúť a podávame.
Tiež koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu