Bravčová panenka s paštrnákovými hranolkami
mesačník Varecha, 23. apríla 2023
Foto: Kullinární studio MAFRA
Panenka má minimum tuku, a aj tak môže byť šťavnatá. Aby bola lahodná, stačí pridať trochu korenia a piecť ju len tak dlho, aby Zobraziť celý popisPanenka má minimum tuku, a aj tak môže byť šťavnatá. Aby bola lahodná, stačí pridať trochu korenia a piecť ju len tak dlho, aby zostala vo vnútri ružová.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
600 g |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
|
|
Paštrnákové hranolky: | |
3 ks (veľké) |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
|
|
Petržlenové pesto: | |
50 g lúpané |
|
1 hrsť |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
Postup
-
1
Panenku potrieme olejom rozmiešaným so sušeným cesnakom, s citrónovou šťavou, čili a so soľou. Necháme odpočinúť.
- 2
Paštrnák ošúpeme a nakrájame na tenké hranolky. V mise ich zmiešame s mletou paprikou, so soľou a s olejom. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 15 – 20 minút, kým nebudú mäkké.
- 3
Na miernom ohni zahrejeme grilovaciu panvicu. Položíme na ňu pripravenú panenku a opekáme zo všetkých strán, celkovo asi 8 minút. Potom panvicu zložíme z ohňa a mäso na nej necháme chvíľu odpočinúť.
- 4
Pesto: Všetky uvedené suroviny vložíme do robota s nožmi a rozmixujeme na hrubú pastu. Ak je potrebné, pridáme trochu vody.
- 5
Panenku nakrájame na porcie. Servírujeme ju s paštrnákovými hranolkami a petržlenovým pestom.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu