Bravčová panenka
Bravčová panenka

Bravčová panenka s paštrnákovými hranolkami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 23. apríla 2023
Bravčová panenka s paštrnákovými hranolkami
Foto: Kullinární studio MAFRA

Panenka má minimum tuku, a aj tak môže byť šťavnatá. Aby bola lahodná, stačí pridať trochu korenia a piecť ju len tak dlho, aby Zobraziť celý popisPanenka má minimum tuku, a aj tak môže byť šťavnatá. Aby bola lahodná, stačí pridať trochu korenia a piecť ju len tak dlho, aby zostala vo vnútri ružová.

4
porcie
35 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
2 PL
1 ČL
2 ČL
1/4 ČL
Paštrnákové hranolky:
3 ks (veľké)
1 ČL
2 PL
Petržlenové pesto:
50 g lúpané
1 hrsť
2 PL
2 ČL




Postup

  1. 1

    Panenku potrieme olejom rozmiešaným so sušeným cesnakom, s citrónovou šťavou, čili a so soľou. Necháme odpočinúť.

  2. 2

    Paštrnák ošúpeme a nakrájame na tenké hranolky. V mise ich zmiešame s mletou paprikou, so soľou a s olejom. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 15 – 20 minút, kým nebudú mäkké.

  3. 3

    Na miernom ohni zahrejeme grilovaciu panvicu. Položíme na ňu pripravenú panenku a opekáme zo všetkých strán, celkovo asi 8 minút. Potom panvicu zložíme z ohňa a mäso na nej necháme chvíľu odpočinúť.

  4. 4

    Pesto: Všetky uvedené suroviny vložíme do robota s nožmi a rozmixujeme na hrubú pastu. Ak je potrebné, pridáme trochu vody.

  5. 5

    Panenku nakrájame na porcie. Servírujeme ju s paštrnákovými hranolkami a petržlenovým pestom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia