Lečo

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 4. augusta 2023
Lečo
Foto: Shutterstock
2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
1 ks (veľká)
6 ks
1 PL
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Žltú, zelenú a červenú papriku rozpolíme, zbavíme jadier a nakrájame na kúsky. Veľkú cibuľu ošúpeme a nahrubo nakrájame.

  2. 2

    Okrúhle paradajky narežeme na hornej aj spodnej časti do tvaru kríža, prelejeme vriacou vodou, ošúpeme a prekrojíme na polovice.

  3. 3

    Na oleji dusíme cibuľku, pridáme papriku, krátko opečieme, vytlačíme šťavu z paradajok, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a dusíme asi 5 minút.

  4. 4

    Medzitým paradajky nakrájame na drobné kocky a spolu s 1 PL paradajkového pretlaku pridáme k paprike. Ešte 5 minút dusíme domäkka. Ozdobíme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu