Marinované mrkvy a šampiňóny
mesačník Varecha, 2. júna 2023
Foto: Shutterstock
Postup
-
1
Na 2 PL olivového oleja speníme najemno nakrájané 2 strúčiky cesnaku, pridáme 500 g očistených a malých šampiňónov a krátko opečieme.
- 2
Pridáme 60 ml bieleho vínneho octu a na miernom ohni necháme odpariť, dochutíme soľou. Primiešame najemno nasekaný zväzok petržlenovej vňate a zalejeme 50 ml extra panenského olivového oleja.
- 3
Z dvoch zväzkov mladej mrkvy odkrojíme vňať, ošúpeme ich, ak sú hrubšie, pozdĺžne ich rozkrojíme. V hrnci rozpálime 2 PL olivového oleja, mrkvu z každej strany krátko opečieme, pridáme med, trochu vody, dochutíme soľou. Dusíme do polomäkka, kým sa voda neodparí.
- 4
Šampiňóny aj mrkvu uložíme do hlbšej misy, obložíme stonkami tymianu, polejeme 2 PL olivového oleja a necháme v chladničke postáť do druhého dňa. Podávame s grilovaným mäsom.
Tiež pečená zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu