Pečená zelenina
Pečená zelenina

Marinované mrkvy a šampiňóny

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 2. júna 2023
Marinované mrkvy a šampiňóny
Foto: Shutterstock

Suroviny

500 g (malé)
2 zväzky (mladá)
2 strúčiky
150 ml
60 ml




Postup

  1. 1

    Na 2 PL olivového oleja speníme najemno nakrájané 2 strúčiky cesnaku, pridáme 500 g očistených a malých šampiňónov a krátko opečieme.

  2. 2

    Pridáme 60 ml bieleho vínneho octu a na miernom ohni necháme odpariť, dochutíme soľou. Primiešame najemno nasekaný zväzok petržlenovej vňate a zalejeme 50 ml extra panenského olivového oleja.

  3. 3

    Z dvoch zväzkov mladej mrkvy odkrojíme vňať, ošúpeme ich, ak sú hrubšie, pozdĺžne ich rozkrojíme. V hrnci rozpálime 2 PL olivového oleja, mrkvu z každej strany krátko opečieme, pridáme med, trochu vody, dochutíme soľou. Dusíme do polomäkka, kým sa voda neodparí.

  4. 4

    Šampiňóny aj mrkvu uložíme do hlbšej misy, obložíme stonkami tymianu, polejeme 2 PL olivového oleja a necháme v chladničke postáť do druhého dňa. Podávame s grilovaným mäsom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia