Ryžový pilaf
Foto: ryzasos
Je to ryžový pokrm, ktorého história siaha až do Perzie. Na rozdiel od klasickej, ochutenej ryže sa pilaf varí vo vývare a môže sa Zobraziť celý popisJe to ryžový pokrm, ktorého história siaha až do Perzie. Na rozdiel od klasickej, ochutenej ryže sa pilaf varí vo vývare a môže sa
podávať ako samostatné jedlo, alebo ako netradičnejšia príloha. U nás sme zvykli jesť ako prílohu len dusenú ryžu. Ale máte
chuť vyskúšať niečo nové, poďte do toho.
Zdroj: Ryžový pilaf
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hrozienka zalejte horúcou vodou a nechajte aspoň 10 minút napučať. Potom ich sceďte.
- 2
Ryžu premyte pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať. Vo väčšej panvici/hrnci rozohrejte olej, pridajte cibuľu a na miernom plameni restujte, kým cibuľa nezhnedne.
- 3
Potom pridajte cesnak, nechajte ho prevoňať, a pridajte škoricu, klinčeky, kurkumu a rímsku rascu. Dobre premiešajte a pridajte aj ryžu. Restujte za občasného miešania približne 2-3 minúty. Pridajte aj soľ a korenie.
- 4
Nakoniec podlejte teplým vývarom, nechajte zovrieť, prikryte pokrievkou a duste 10 minút. Potom panvicu odstavte a nechajte ešte ďalších 10 minút odpočinúť.
- 5
Mandle nasekajte nahrubo a opečte na suchej panvici.
- 6
Odpočinutú ryžu potom premiešajte, pridajte do nej nasekanú petržlenovú vňať, hrozienka aj mandle. Dobre premiešajte a môžete podávať.
Tiež pilaf:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu