Kuracia pečeň
Kuracia pečeň

Výborná kuracia pečeň na plechu videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 19. marca 2023

Kuracia pečeň na veľmi chutný a jednoduchý spôsob! Je to vlastne jemná pečeňová plnka, ktorou zvykne moja mama plniť aj kura pečené v celku Zobraziť celý popisKuracia pečeň na veľmi chutný a jednoduchý spôsob! Je to vlastne jemná pečeňová plnka, ktorou zvykne moja mama plniť aj kura pečené v celku v rúre. Takto pečené samotne, je to výborné jedlo ku ktorému treba už len príloha.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

6
porcií
35 minút
na 190 °C
Výborná kuracia pečeň na plechu (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

500 g
2 ks
2 ks
200 ml
2 ks
2 KL
2 KL
1 KL
1/2 KL
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Žemle zalejeme mliekom a necháme bokom nasiaknuť. Pečeň nožíkom trocha popučíme/potrháme na jemno. Do jednej misky dáme nasiaknuté žemle, pečeň, postrúhanú cibuľu, nakrájanú petržlenovú vňať a všetko ostatné. Nakoniec pomaly vmiešame aj vyšľahanú penu z bielkov. Masu vylejeme na pekáč (29x22) vytretý olejom a vysypaný strúhankou. Vrch potrieme trochou oleja a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C cca 35 minút.

  2. 2

    Medzitým pripravíme ľubovoľnú prílohu. Ja som spravila hranolky. 

  3. 3

    Jedlo je veľmi chutné. Hodí sa na obed, alebo aj na večeru. Prajem dobrú chuť !

    Výborná kuracia pečeň na plechu (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na youtube

Diskusia k receptu

kimlo
Výborne, takéto veci mám rád, aj som sa chcel spýtať na recept v jednom z predchádzajúcich komentárov kde si o tejto dobrote písala... a hľa, recept prišiel aj sám :-)
evanaaa
Podobne som robila, ale len do kurčaťa, či pod stehná, mala by som zopakovať, ale dávam aj žĺtky do masy, nielen sneh z bielkov. Ináč plnky robím rôzne, na Veľkú noc s údeným mäsom......
cesminaz
Dakujem za nahliadnutie a milé komentáre❤ Je to naozaj velmi chutné a jednoduché jedlo. @kimlo no vidíš🙂 Inak plnka je ešte chutnejšia a intenzívnejšou kuracou chuťou ak namiesto oleja použijeme kuraciu masť, napríklad z predošlého pečenia, alebo vypečenú masť z kuracích oškvarkou. Pekný deň všetkým.
1x kimlo
kvakac
Mne sa taká úprava pečene veľmi páči. To fakt vyzerá dobré. V blízkej dobe urobím.
1x kimlo