Grilované morčacie karbonátky na špajdli
mesačník Varecha, 28. marca 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
Úžasne lahodné mäso so skvelým uhorkovým dipom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie mäso najemno pomelieme. Pridáme prelisovaný cesnak, rímsku rascu, koriander, čili, lyžičku nastrúhanej citrónovej kôry a lyžičku citrónovej šťavy, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie a zmes starostlivo premiešame. Potom vmiešame najemno nasekanú petržlenovú vňať a cibuľku. Z mäsa vytvoríme menšie karbonátky a napichneme ich na špajdle. Potrieme olejom a necháme odležať v chlade.
- 2
Šalátovú uhorku ošúpeme uhorku. Pozdĺžne ju rozrežeme a lyžicou vydlabeme semienka. Očistenú uhorku nastrúhame najemno. Zľahka osolíme a v sitku necháme odkvapkať. Potom ju zmiešame s jogurtom.
- 3
Pripravené karbonátky opekáme na rozpálenej grilovacej panvici z oboch strán. Servírujeme s uhorkovým dipom. Môžeme podávať aj s opečeným pita chlebom.
Tiež morčacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu