Morčacie mäso
Morčacie mäso

Grilované morčacie karbonátky na špajdli

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 28. marca 2023
Grilované morčacie karbonátky na špajdli
Foto: Kulinární studio MAFRA

Úžasne lahodné mäso so skvelým uhorkovým dipom.

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g mleté
3 strúčiky
1 ČL
1 ČL
 štipka
1 ČL
1 ČL
2 ks
 hrsť
Uhorkový dip:
1 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Morčacie mäso najemno pomelieme. Pridáme prelisovaný cesnak, rímsku rascu, koriander, čili, lyžičku nastrúhanej citrónovej kôry a lyžičku citrónovej šťavy, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie a zmes starostlivo premiešame. Potom vmiešame najemno nasekanú petržlenovú vňať a cibuľku. Z mäsa vytvoríme menšie karbonátky a napichneme ich na špajdle. Potrieme olejom a necháme odležať v chlade.

  2. 2

    Šalátovú uhorku ošúpeme uhorku. Pozdĺžne ju rozrežeme a lyžicou vydlabeme semienka. Očistenú uhorku nastrúhame na­jemno. Zľahka osolíme a v sitku necháme odkvapkať. Potom ju zmiešame s jogurtom.

  3. 3

    Pripravené karbonátky opekáme na rozpálenej grilovacej panvici z oboch strán. Servírujeme s uhorkovým dipom. Môžeme podávať aj s opečeným pita chlebom.

Diskusia k receptu