Špenátová roláda
Špenátová roláda

Špenátová roláda s kozím syrom a lososom

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 27. apríla 2023
Špenátová roláda s kozím syrom a lososom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Skvelá špenátová roláda ukrýva vynikajúcu kombináciu chutí. Objavíte v nej výborný kozí syr, šťavnatého lososa aj čerstvé bylinky. Je ako stvorená na posedenie Zobraziť celý popisSkvelá špenátová roláda ukrýva vynikajúcu kombináciu chutí. Objavíte v nej výborný kozí syr, šťavnatého lososa aj čerstvé bylinky. Je ako stvorená na posedenie s priateľmi.

8
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
1/2 ČL
4 ks
50 ml
250 g
300 g (typu žervé)
100 g
1 PL
2 PL
300 g (plátky)




Postup

  1. 1

    Cesto: Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh. Žĺtky vyšľaháme dopenista, postupne prilievame smotanu. Múku zmiešame s práškom do pečiva, so soľou, s mletým čiernym korením. K žĺtkom primiešame múčnu zmes, špenát a na záver aj vyšľahaný sneh.

  2. 2

    Plech vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne naň rozotrieme tenkú vrstvu cesta. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15-20 minút.

  3. 3

    Na plnku vymiešame zmäknuté maslo dopenista a po troche primiešavame syr. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením, primiešame najemno nasekané bylinky.

  4. 4

    Upečený špenátový korpus preložíme na utierku, opatrne stiahneme papier na pečenie. Ešte vlažný plát natrieme syrovou plnkou, obložíme plátkami lososa. Napevno zrolujeme, zabalíme do potravinovej fólie a roládu odložíme do chladničky. Pred podávaním vyberieme z chladničky a nakrájame na plátky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia