Špenátová roláda s kozím syrom a lososom
mesačník Varecha, 27. apríla 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Skvelá špenátová roláda ukrýva vynikajúcu kombináciu chutí. Objavíte v nej výborný kozí syr, šťavnatého lososa aj čerstvé bylinky. Je ako stvorená na posedenie Zobraziť celý popisSkvelá špenátová roláda ukrýva vynikajúcu kombináciu chutí. Objavíte v nej výborný kozí syr, šťavnatého lososa aj čerstvé bylinky. Je ako stvorená na posedenie s priateľmi.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh. Žĺtky vyšľaháme dopenista, postupne prilievame smotanu. Múku zmiešame s práškom do pečiva, so soľou, s mletým čiernym korením. K žĺtkom primiešame múčnu zmes, špenát a na záver aj vyšľahaný sneh.
- 2
Plech vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne naň rozotrieme tenkú vrstvu cesta. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15-20 minút.
- 3
Na plnku vymiešame zmäknuté maslo dopenista a po troche primiešavame syr. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením, primiešame najemno nasekané bylinky.
- 4
Upečený špenátový korpus preložíme na utierku, opatrne stiahneme papier na pečenie. Ešte vlažný plát natrieme syrovou plnkou, obložíme plátkami lososa. Napevno zrolujeme, zabalíme do potravinovej fólie a roládu odložíme do chladničky. Pred podávaním vyberieme z chladničky a nakrájame na plátky.
Tiež Špenátová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu