Rýchla „strúhaná“ zeleninová polievka
Foto: frommykitchendotcom
Zdroj: Môj Instagram
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 PL |
|
2 ks stredná |
|
1 ks |
|
1 ks menší |
|
kúsok |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 hrsť (mrazená) |
|
10-12 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Nastrúhanú zeleninu dáme do hrnca, pridáme maslo, rascu, podlejeme trochou vody a dusíme zhruba 5-7 minút.
-
2
Následne do hrnca prilejeme asi 1 liter vody, pridáme cibuľu, cesnak, bujón, kukuricu, zemiak nakrájaný na malé kocky a ružičkový kel rozrezaný na polovice. (Cibuľu len ošúpem a pridám celú a po uvarení z polievky vyberiem.)
- 3
Osolíme, okoreníme a varíme zeleninu do zmäknutia. Pred dokončením ešte pridám zväzok petržlenovej vňate.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Bez bujónu by bola mdlá. Ja robievam takúto rýchlovku tiež, mám aj také namrazené balíčky zeleniny. A ja do nej vždy zavaríme nejaké halušky. A naposledy som objavil naozaj chutné mrazené pečeňové. Ja jem polievky zväčša sám takže takéto rýchlovky mi vyhovujú. Nie vždy sa nám chuť babrať s vývarom takže bujón, niečo z mrázaku (spomínaná nastrúhana zelenina) a do 15 minút mám polievku.