Pečené plnené kura
Pečené plnené kura

Pečené kura so špenátovou plnkou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 28. mája 2023
Pečené kura so špenátovou plnkou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Pečené kura, to je klasika. Vyskúšajte ho pre zmenu spestriť špenátovou plnkou a užívajte si výnimočnú chuť.

4
porcie
50 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks celé
80 g mäkké
1 ČL
1 ČL
Plnka:
3 ks
2 PL
25 g
250 g
1 PL
1 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Rožky na plnku nakrájané na malé kocky rozložíme na plech a pokvapkáme 1 PL oleja. V rúre vyhriatej na 180 °C usušíme dochrumkava a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pečeň a srdce zbavíme blán, na troche oleja ich sprudka opečieme a nakrájame. Na zvyšnom oleji a masle podusíme špenátové listy.

  3. 3

    Vo veľkej mise zmiešame rožky, kúsky pečienky a srdca, nasekanú petržlenovú vňať, vajce, smotanu, špenát, soľ a mleté čierne korenie.

  4. 4

    Na kura zmiešame mäkké maslo s nastrúhanou citrónovou kôrou, šťavou, soľou a s čiernym korením, votrieme pod kožu na prsiach. Trochu si necháme na potretie. Kura naplníme špenátovou plnkou, špáradlami uzavrieme a v pekáči potrieme zvyšným maslom.

  5. 5

    Pečieme v prikrytom pekáči v rúre vyhriatej na 180 °C asi 120 minút, potom odokryjeme a dopečieme dozlatista.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia