Pečené kura so špenátovou plnkou
mesačník Varecha, 28. mája 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
Pečené kura, to je klasika. Vyskúšajte ho pre zmenu spestriť špenátovou plnkou a užívajte si výnimočnú chuť.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rožky na plnku nakrájané na malé kocky rozložíme na plech a pokvapkáme 1 PL oleja. V rúre vyhriatej na 180 °C usušíme dochrumkava a necháme vychladnúť.
- 2
Pečeň a srdce zbavíme blán, na troche oleja ich sprudka opečieme a nakrájame. Na zvyšnom oleji a masle podusíme špenátové listy.
- 3
Vo veľkej mise zmiešame rožky, kúsky pečienky a srdca, nasekanú petržlenovú vňať, vajce, smotanu, špenát, soľ a mleté čierne korenie.
- 4
Na kura zmiešame mäkké maslo s nastrúhanou citrónovou kôrou, šťavou, soľou a s čiernym korením, votrieme pod kožu na prsiach. Trochu si necháme na potretie. Kura naplníme špenátovou plnkou, špáradlami uzavrieme a v pekáči potrieme zvyšným maslom.
- 5
Pečieme v prikrytom pekáči v rúre vyhriatej na 180 °C asi 120 minút, potom odokryjeme a dopečieme dozlatista.
Tiež plnené kura:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu