Morčacie špízy
Morčacie špízy

Špízy z morčacieho mäsa s jogurtovým dipom

Jarmila Horváthová
, 21. februára 2023
Špízy z morčacieho mäsa s jogurtovým dipom
Foto: Shutterstock

Jednoduché špízy z mletého morčacieho mäsa akurát do ruky.

4
porcie
25 minút
príprava
4-5 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g mleté
2 PL
1-2 strúčiky
1 PL
1 PL čerstvá
1 PL čerstvá
Na potretie:
Na omáčku:
200 ml
200 ml (Lučina)
1 strúčik
 čerstvá




Postup

  1. 1

    V miske rýchlo zmiešame mleté morčacie mäso s nasekanými bylinkami a ostatnými prísadami. Zmes dáme do chladničky.

  2. 2

    Pripravíme si omáčku. Zmiešame syr a jogurt, pridáme roztlačený cesnak, nasekanú mätu a soľ podľa chuti. Do času podávania uložíme do chladničky.

  3. 3

    Z mäsovej zmesi odoberieme lyžicou kúsky a rukami ich napichujeme na špajdle. Pokračujeme, kým nespotrebujeme všetku mäsovú zmes. Povrch mäsa potrieme tenkou vrstvou oleja.

  4. 4

    Opekáme na grilovacej panvici tak, aby bolo mäso zvnútra prepečené, ale zostalo šťavnaté a povrch sa nespálil. Podávame s omáčkou a s čerstvou zeleninou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia