Špízy z morčacieho mäsa s jogurtovým dipom
Jarmila Horváthová
, 21. februára 2023
, 21. februára 2023
Foto: Shutterstock
Jednoduché špízy z mletého morčacieho mäsa akurát do ruky.
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
4-5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g mleté |
|
2 PL |
|
1-2 strúčiky |
|
1 PL |
|
1 PL čerstvá |
|
1 PL čerstvá |
|
|
|
|
|
Na potretie: | |
|
|
Na omáčku: | |
200 ml |
|
200 ml (Lučina) |
|
1 strúčik |
|
|
|
čerstvá |
|
Postup
-
1
V miske rýchlo zmiešame mleté morčacie mäso s nasekanými bylinkami a ostatnými prísadami. Zmes dáme do chladničky.
- 2
Pripravíme si omáčku. Zmiešame syr a jogurt, pridáme roztlačený cesnak, nasekanú mätu a soľ podľa chuti. Do času podávania uložíme do chladničky.
- 3
Z mäsovej zmesi odoberieme lyžicou kúsky a rukami ich napichujeme na špajdle. Pokračujeme, kým nespotrebujeme všetku mäsovú zmes. Povrch mäsa potrieme tenkou vrstvou oleja.
- 4
Opekáme na grilovacej panvici tak, aby bolo mäso zvnútra prepečené, ale zostalo šťavnaté a povrch sa nespálil. Podávame s omáčkou a s čerstvou zeleninou.
Tiež špízy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu