Mrkvová polievka so šošovicou
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 27. februára 2023
mesačník Varecha, 27. februára 2023
Foto: Shutterstock
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci asi minútu nasucho oprážame rascu, keď sa rozvonia, polovicu vyberieme lyžicou a odložíme. Pridáme olej, nastrúhaný zázvor a chvíľu restujeme. Pridáme nastrúhanú mrkvu a prepláchnutú šošovicu, premiešame.
- 2
Zalejeme vývarom a na miernom ohni povaríme asi 15 minút.
- 3
Prilejeme kokosové mlieko, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a povaríme ešte 5 minút. Šošovica musí byť mäkká.
- 4
Polievku v tanieri ozdobíme nasekanou čili papričkou a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tiež mrkvová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu