Zapekaný baklažán
Zapekaný baklažán

Baklažánový pekáč s tarhoňou fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 11. júla 2023
Baklažánový pekáč s tarhoňou (fotorecept)
Foto: tejaja

Baklažán je veľmi vďačná zelenina, ale v tomto recepte pravdepodobne zaujme čosi iné. Kurkuma. Korenie kurkumu pozná vari každý. Ale kurkumu v pôvodnej Zobraziť celý popisBaklažán je veľmi vďačná zelenina, ale v tomto recepte pravdepodobne zaujme čosi iné. Kurkuma. Korenie kurkumu pozná vari každý. Ale kurkumu v pôvodnej podobe ako vyrastá, teda malinká hľuza, to pozná dosť málo ľudí.

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
250 g
150 g
150 g
250 g
3 ks
2-3 hľuzy
2 PL




Postup

  1. 1

    Tarhoňu klasicky uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme odtiecť. Hľuzy kurkumy očistíme a nadrobno nakrájame.

    Baklažánový pekáč s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K tarhoni pridáme hrášok, kukuricu, na maličké kocky nakrájanú cuketu, osolíme a okoreníme.

    Baklažánový pekáč s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vmiešame očistenú a nadrobno nakrájanú kurkumu, vajcia a nasekanú vňať.

    Baklažánový pekáč s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zapekaciu misu vytrieme olejom a obložíme asi 5 mm hrubými kolieskami baklažánu.

    Baklažánový pekáč s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tarhoňovú zmes dáme na baklažán a zarovnáme.

    Baklažánový pekáč s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme na 180 °C dozlata.

    Baklažánový pekáč s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení opatrne nožom uvoľníme okraje a obsah pekáča vyklopíme na väčší tanier. Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.

    Baklažánový pekáč s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia