Baklažánový pekáč s tarhoňou fotorecept
Foto: tejaja
Baklažán je veľmi vďačná zelenina, ale v tomto recepte pravdepodobne zaujme čosi iné. Kurkuma. Korenie kurkumu pozná vari každý. Ale kurkumu v pôvodnej Zobraziť celý popisBaklažán je veľmi vďačná zelenina, ale v tomto recepte pravdepodobne zaujme čosi iné. Kurkuma. Korenie kurkumu pozná vari každý. Ale kurkumu v pôvodnej podobe ako vyrastá, teda malinká hľuza, to pozná dosť málo ľudí.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Tarhoňu klasicky uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme odtiecť. Hľuzy kurkumy očistíme a nadrobno nakrájame.
-
2
K tarhoni pridáme hrášok, kukuricu, na maličké kocky nakrájanú cuketu, osolíme a okoreníme.
-
3
Vmiešame očistenú a nadrobno nakrájanú kurkumu, vajcia a nasekanú vňať.
-
4
Zapekaciu misu vytrieme olejom a obložíme asi 5 mm hrubými kolieskami baklažánu.
-
5
Tarhoňovú zmes dáme na baklažán a zarovnáme.
-
6
Pečieme na 180 °C dozlata.
-
7
Po upečení opatrne nožom uvoľníme okraje a obsah pekáča vyklopíme na väčší tanier. Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.
Diskusia k receptu