Paprikový pilaf
Paprikový pilaf

Paprikový pilaf

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 13. marca 2023
Paprikový pilaf
Foto: Shutterstock
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
300 g
300 g
400 g (kabanos)
2 PL
200 ml
1 zväzok




Postup

  1. 1

    Dlhozrnnú ryžu uvaríme v osolenej vode podľa pokynov na obale. Papriku očistíme a nakrájame. Očistenú cibuľu pokrájame na mesiačiky.

  2. 2

    Kabanos nakrájame na kúsky a 3 minúty opekáme na oleji. Opečenú klobásku vyberieme z panvice a dáme do nej nakrájanú cibuľu a papriku. Opečieme.

  3. 3

    Pridáme uvarenú ryžu a orestujeme. Vložíme naspäť kabanos a zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme, až sa vývar vstrebe.

  4. 4

    Ochutíme soľou a korením, môžeme primiešať petržlenovú vňať a ozdobiť bazalkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia