Paprikový pilaf
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 13. marca 2023
mesačník Varecha, 13. marca 2023

Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dlhozrnnú ryžu uvaríme v osolenej vode podľa pokynov na obale. Papriku očistíme a nakrájame. Očistenú cibuľu pokrájame na mesiačiky.
- 2
Kabanos nakrájame na kúsky a 3 minúty opekáme na oleji. Opečenú klobásku vyberieme z panvice a dáme do nej nakrájanú cibuľu a papriku. Opečieme.
- 3
Pridáme uvarenú ryžu a orestujeme. Vložíme naspäť kabanos a zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme, až sa vývar vstrebe.
- 4
Ochutíme soľou a korením, môžeme primiešať petržlenovú vňať a ozdobiť bazalkou.
Tiež pilaf:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu