Recepty, kde je parmezán
Roquefortové palmičky
Jednoduché a chutné pečivo. Vo Francúzsku sa robieva naslano aj nasladko a vynaliezavosti sa medze nekladú....
Polievka Minestrone
Na olivovom oleji opražíme cibuľu. Pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen opražíme do polomäkka. Potom pridáme drvené paradajky...
Pikantná, ale tiež voňavá dobrota
Mam velmi rada chut oliv a zijem v krajine ich vyskytu, kde je ich vona citit...
Lasagne so syrom
Tieto lasagne zbožňujem. Recept mám vytrhnutý z nejakého časopisu už viac, ako 10 rokov. Recepty...
Tagliatelle Aglio Olio e Peperoncino
Cestoviny s cesnakom, olivovým olejom a chilli.
Azda najjednoduchší recept na cestoviny aký poznám...
Teľací filet mignon s parmezánovou omáčkou
Po dlhšej prestávke som sa konečne dostal k poriadnemu vareniu. Inšpirácia prišla u mäsiara, kde...
Jahňací guláš s knedličkami
Podobny recept s knedlickami na vareche uz je. Ja pripajam moju verziu s jahnacim masom....
Rímske špenátové lasagne
Formu vymastíme maslom a na dno vložíme plátky lasagní. Lasagne nie je nutné predvariť. Pripravíme...
Caesar šalát
Tak tento recept som poskladala z pár receptov, keď som sa pokúšala nájsť nejaký originál recept...
Bazalkové ravioly plnené syrom a šampiňónmi
Som milovníčkou talianskej kuchyne a tak cestoviny na rôzne spôsoby sú u nás na tanieri veľmi často....
Tagliatelle s kuracími pečeňami, paradajkami a majoránom
Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme pokrájané kuracie pečene a cesnak a pražíme asi 6...
Penne s baklažánom a hovädzím mäsom
Baklažán pokrájame na malé kocky, ktoré nasolíme a necháme 10 minút poriadne vypotiť. Na olivovom...
Farfalle s cukinou, slaninou a mascarpone
Do panvice dáme pokrájanú slaninu a na slabom ohni pražíme 3 minúty alebo kým sa nevyškvarí tuk....
Gnocchi s hovädzím ragú
Gnocchi: Zemiaky uvaríme alebo upečieme do mäkka. Ešte zatepla ich ošúpeme a prepasírujeme cez lis na...
Zázvorové rizoto v ryžovom papieri, steak z klokana na morskej soli s redkvičkou a opekaným zemiakom
Toto jedlo je vhodné zakomponovať do viac chodového degustačného menu. Váha jedla je pre 4 osoby....
Pappardelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou
Pre milovníkov talianskej kuchyne veľmi rýchly a dobrý obedík. Pre mnohých iste dobre známe jedlo, ...
Najjednoduchší karfiol
Pripravíme ho do 30 minút, je chutný a dokáže ho pripraviť aj dieťa(ak už môže...
Timbálek z lesných húb s brusnicami
Na masle orestujeme na jemno nasekanú cibuľu s cesnakom a na drobno nakrájané huby. Necháme trochu...
Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami
Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh...
Hubové rizoto s omáčkou zo syra Taleggio a bylinkovým olejom
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme huby, ryžu a restujeme...
Lasagne s čerstvým špenátom
Dnes ráno som na sídlisku uvidel starých známych trhovníkov - zeleninárov. Okrem paradajkovo-paprikovej klasiky mali aj...
Pečené zemiaky a baklažán v paradajkovej omáčke s parmezánom
Skúsil som skombinovať dve zdanlivo nezlučiteľné chute - klasické pečené zemiaky s aromatickou paradajkovou omáčku. Vyšlo...
Teľacie Marengo
V lete sa najlahsie pripravuju aj konzumuju jednoduche, lahke jedla. S prichodom chladnejsich dni sa...
Bravčová kotleta plnená pestom so cherry paradajkami
Bravčové karé naporciujeme, osolíme, okoreníme a naplníme bazalkovým pestom. Prudko opečieme na oleji...
Špičkové rizoto so zelenou špargľou
Šalotku speníme na masle, pridáme dobre umyté špičky, podlejeme základnou hnedou omáčkou, pridáme vývar...
Carpaccio z jeleňa so šampiňónmi
Jelení chrbát odblaníme, opracujeme, osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme zo všetkých strán...
Carpaccio z hovädzej sviečkovice
Sviečkovicu nakrájame na tenké plátky a nožom rozotrieme na ešte tenšie plátky. Preložíme na tanier, ...
Palacinka plnená hubovým ragú a bryndzou
Z mlieka, vajec, hladkej múky a štipky soli pripravíme cesto na palacinky.
Tagliatelle pomodoro
Z dovolenky v Taliansku som si priniesla 5 kíl cestovín a pravý parmezán. V špajze sa...
Šalát Ceasar
Dresing vytvoríme zmiešaním olivového oleja, dijonskej horčice, balzamica, medu a ančovičiek. Potom pridáme...
Šafranové rizoto so špargľou a krevetami
Na prípravu rizota nakrájame šalotku, ktorú opražíme na oleji, pridáme ryžu, krátko opražíme, ...
Zubáč na grile s pestom a miešaným listovým šalátom
Zubáča očistíme, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a opečieme na grile. Zemiaky uvaríme v...
Špagety aglio e olio
Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme na plátky nasekaný cesnak a krátko na to čili papričku....
Talianske cestoviny so zeleninou
Toto jedlo je veľmi obľúbené v našej rodine, je rýchlo urobené, zdravé a veľmi chutné....
Rezance s nivovou omáčkou
Široké rezance uvaríme v slanej vode, medzitým si pripravíme omáčku. Na omáčku potrebujeme syr ...
Pizza podľa Sophie Lorenovej
Z múky, masti, oleja, droždia a trochy vody vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť....

Roquefortové palmičky
Jednoduché a chutné pečivo. Vo Francúzsku sa robieva naslano aj nasladko a vynaliezavosti sa medze nekladú....

Polievka Minestrone
Na olivovom oleji opražíme cibuľu. Pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen opražíme do polomäkka. Potom pridáme drvené paradajky...

Pikantná, ale tiež voňavá dobrota
Mam velmi rada chut oliv a zijem v krajine ich vyskytu, kde je ich vona citit...

Lasagne so syrom
Tieto lasagne zbožňujem. Recept mám vytrhnutý z nejakého časopisu už viac, ako 10 rokov. Recepty...

Tagliatelle Aglio Olio e Peperoncino
Cestoviny s cesnakom, olivovým olejom a chilli. Azda najjednoduchší recept na cestoviny aký poznám...

Teľací filet mignon s parmezánovou omáčkou
Po dlhšej prestávke som sa konečne dostal k poriadnemu vareniu. Inšpirácia prišla u mäsiara, kde...

Jahňací guláš s knedličkami
Podobny recept s knedlickami na vareche uz je. Ja pripajam moju verziu s jahnacim masom....

Rímske špenátové lasagne
Formu vymastíme maslom a na dno vložíme plátky lasagní. Lasagne nie je nutné predvariť. Pripravíme...

Caesar šalát
Tak tento recept som poskladala z pár receptov, keď som sa pokúšala nájsť nejaký originál recept...

Bazalkové ravioly plnené syrom a šampiňónmi
Som milovníčkou talianskej kuchyne a tak cestoviny na rôzne spôsoby sú u nás na tanieri veľmi často....

Tagliatelle s kuracími pečeňami, paradajkami a majoránom
Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme pokrájané kuracie pečene a cesnak a pražíme asi 6...

Penne s baklažánom a hovädzím mäsom
Baklažán pokrájame na malé kocky, ktoré nasolíme a necháme 10 minút poriadne vypotiť. Na olivovom...

Farfalle s cukinou, slaninou a mascarpone
Do panvice dáme pokrájanú slaninu a na slabom ohni pražíme 3 minúty alebo kým sa nevyškvarí tuk....

Gnocchi s hovädzím ragú
Gnocchi: Zemiaky uvaríme alebo upečieme do mäkka. Ešte zatepla ich ošúpeme a prepasírujeme cez lis na...

Zázvorové rizoto v ryžovom papieri, steak z klokana na morskej soli s redkvičkou a opekaným zemiakom
Toto jedlo je vhodné zakomponovať do viac chodového degustačného menu. Váha jedla je pre 4 osoby....

Pappardelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou
Pre milovníkov talianskej kuchyne veľmi rýchly a dobrý obedík. Pre mnohých iste dobre známe jedlo, ...

Najjednoduchší karfiol
Pripravíme ho do 30 minút, je chutný a dokáže ho pripraviť aj dieťa(ak už môže...

Timbálek z lesných húb s brusnicami
Na masle orestujeme na jemno nasekanú cibuľu s cesnakom a na drobno nakrájané huby. Necháme trochu...

Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami
Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh...

Hubové rizoto s omáčkou zo syra Taleggio a bylinkovým olejom
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme huby, ryžu a restujeme...

Lasagne s čerstvým špenátom
Dnes ráno som na sídlisku uvidel starých známych trhovníkov - zeleninárov. Okrem paradajkovo-paprikovej klasiky mali aj...

Pečené zemiaky a baklažán v paradajkovej omáčke s parmezánom
Skúsil som skombinovať dve zdanlivo nezlučiteľné chute - klasické pečené zemiaky s aromatickou paradajkovou omáčku. Vyšlo...

Teľacie Marengo
V lete sa najlahsie pripravuju aj konzumuju jednoduche, lahke jedla. S prichodom chladnejsich dni sa...

Bravčová kotleta plnená pestom so cherry paradajkami
Bravčové karé naporciujeme, osolíme, okoreníme a naplníme bazalkovým pestom. Prudko opečieme na oleji...

Špičkové rizoto so zelenou špargľou
Šalotku speníme na masle, pridáme dobre umyté špičky, podlejeme základnou hnedou omáčkou, pridáme vývar...

Carpaccio z jeleňa so šampiňónmi
Jelení chrbát odblaníme, opracujeme, osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme zo všetkých strán...

Carpaccio z hovädzej sviečkovice
Sviečkovicu nakrájame na tenké plátky a nožom rozotrieme na ešte tenšie plátky. Preložíme na tanier, ...

Palacinka plnená hubovým ragú a bryndzou
Z mlieka, vajec, hladkej múky a štipky soli pripravíme cesto na palacinky.

Tagliatelle pomodoro
Z dovolenky v Taliansku som si priniesla 5 kíl cestovín a pravý parmezán. V špajze sa...

Šalát Ceasar
Dresing vytvoríme zmiešaním olivového oleja, dijonskej horčice, balzamica, medu a ančovičiek. Potom pridáme...

Šafranové rizoto so špargľou a krevetami
Na prípravu rizota nakrájame šalotku, ktorú opražíme na oleji, pridáme ryžu, krátko opražíme, ...

Zubáč na grile s pestom a miešaným listovým šalátom
Zubáča očistíme, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a opečieme na grile. Zemiaky uvaríme v...

Špagety aglio e olio
Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme na plátky nasekaný cesnak a krátko na to čili papričku....

Talianske cestoviny so zeleninou
Toto jedlo je veľmi obľúbené v našej rodine, je rýchlo urobené, zdravé a veľmi chutné....

Rezance s nivovou omáčkou
Široké rezance uvaríme v slanej vode, medzitým si pripravíme omáčku. Na omáčku potrebujeme syr ...

Pizza podľa Sophie Lorenovej
Z múky, masti, oleja, droždia a trochy vody vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť....