Kačacie prsia na vajíčkovo–zeleninovom šaláte

Karol Sklenár
šéfkuchár penziónu Energetik v Demänovskej Doline, 11. apríla 2011
Kačacie prsia na vajíčkovo–zeleninovom šaláte
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie

Suroviny

500 g
300 g
250 g
250 g
250 g
300 g
240 g
100 g
180 g
8 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Ľadový šalát nakrájame na malé kusy, zmiešame s na kocky nakrájanou paprikou, uhorkou a paradajkou. Všetku zeleninu dochutíme soľou, olivovým olejom, limetovou šťavou a bielym korením.

  2. 2

    Do hotového šalátu vmiešame na masle orestované nakladané huby. Na šalát uložíme vajíčko uvarené na mäkko a posypeme ho nastrúhaným parmezánom.

  3. 3

    Na masle opečieme plátky predpečených kačacích pŕs a poukladáme ich na šalát. Kačacie prsia môžeme nahradiť kuracími.

Diskusia k receptu

nataly111
tak toto vyzerá jednoducho a zároveň mňamkovo...dakujem...ukladám do KK
bozulka
Určite výborný! Keď robím takúto zeleninku tak okrem soli pridám aj jemný poprašok cukru.Niekde som čítala,že tam kde ide soľ môže ísť aj cukor a opačne.Ovtedy to praktikujem a jedlám sa zvýraznila chuť.Samozrejme všetko s citom!!!
nadia56
recept je vyborny, ukladam do kk a na sviatky urobim,

bozulka, aj mna moja maminka naucila davat do sladkych jedal trosku soli a do slanych trosku cukru a ona to mala od svojej maminy, tak to tak robievam tiez,
pekny den vsetkym:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia