Šampiňóny na baklažánovom pyré
Maroš Cibuľka
šéfkuchár Petit hotela Santé v Santovke, 7. januára 2011
šéfkuchár Petit hotela Santé v Santovke, 7. januára 2011

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Do vydlabaných šampiónov vložíme plátok masla a špenátové listy s cesnakom. Naplnené šampiňóny uložíme na maslom vymastený plech a pečieme v rúre cca 15 minút pri teplote 160 oC.
- 2
Baklažánové pyré: Očistené baklažány prekrojíme na polovice, zvnútra narežeme mriežku, aby sa ľahšie prepiekli, osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom a pečieme v rúre pri teplote 160 oC cca 30 min.
- 3
Zahorúca ich lyžicou vydlabeme, dužinu prelisujeme a krátko povaríme aby sa odparila prebytočná šťava. Pyré dochutíme pár kvapkami citrónu. Podávame s orestovanou cuketou. Na záver posypeme hoblinami z parmezánu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu