Foto: zirafninka1
Inšpirácia pochádza z časopisu Nejlepší recepty.
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode.
-
2
Uvarené zemiaky ochutíme bielym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Pridáme 20g masla. Zemiaky roztlačíme na kašu a necháme mierne vychladnúť.
-
3
Huby očistíme. Hlivu nakrájame na rezančeky, šampiňóny na väčšie kúsky.
-
4
Cibuľu najemno nakrájame a na 30g masla speníme.
-
5
Pridáme nakrájanú hlivu. Opekáme cca 5 minút.
-
6
K hlive pridáme aj šampiňóny a spolu opekáme, kým huby nezmäknú.
-
7
Panvicu stiahneme zo sporáka, hubovú zmes ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, pridáme trochu citrónovej šťavy, osolíme, okoreníme čiernym korením.
-
8
3/4 zemiakovej kaše navrstvíme do vymazaného pekáčika. V strede spravíme jemnú priehlbinku. Do nej navrstvíme huby.
-
9
Parmezán nastrúhame na jemnom strúhadle a zmiešame ho s oboma druhmi smotany.
-
10
Pripravenou omáčkou zalejeme zemiaky a huby. Zvyšnou zemiakovou kašou naplníme cukrárenske vrecúško s ozdobnou špičkou. Ozdobíme okraje po obvode celého pekáčika.
-
11
Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C cca 25 minút.
-
12
Vegánsku verziu receptu nájdete tu: http://fazulky.blogspot.sk/2013/03/hliva-v-zemiakovej-perinke.html
Pripajam sa ku gratulantom.