Foto: zirafninka1
Tieto cestoviny zvyčajne plníme mixovanými plnkami pomocou zdobiaceho vrecúška. Ak máte čas a chuť vyhrať sa s plnením čajovou lyžičkou, skúste to napríklad s Zobraziť celý popisTieto cestoviny zvyčajne plníme mixovanými plnkami pomocou zdobiaceho vrecúška. Ak máte čas a chuť vyhrať sa s plnením čajovou lyžičkou, skúste to napríklad s chrumkavými lesnými hubami.
Suroviny
15 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
30 g |
|
200 g |
|
|
|
|
|
a korenie podľa chuti |
|
|
|
bešamelová omáčka: | |
|
|
3 - 4 PL |
|
500-600 ml |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Sušené huby namočíme do horúcej vody na pol hodinu. Vodu z húb zlejeme a v čistej osolenej vode ich povaríme 10 minút. Cibuľu, šampiňóny, mozzarellu nakrájame na drobné kocky, parmezán nastrúhame. Prichystáme si za hrsť rukoly a petržlenovej vňate.
-
2
Na kúsku masla speníme cibuľu.
-
3
Pridáme nakrájané šampiňóny. Mierne osolíme a okoreníme. Po pár minútach pridáme aj prevarené podpňovky.
-
4
Pridáme mozzarellu a parmezán.
-
5
Ked sa syr roztopí, prihodíme lístky rukoly natrhané na menšie kúsky. Po 1 - 2 minútach odstavíme zo sporáka.
-
6
Na záver pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a zmesou ihneď plníme predvarené cannelloni.
-
7
Z masla a múky a mlieka spravíme klasickú bešamelovú omáčku (trochu riedšiu než zvyčajne), ktorú dochutíme parmezánom (časť odložíme na posypanie), soľou, bielym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Omáčkou zalejeme naplnené cestoviny a posypeme zvyšným parmezánom.
-
8
Pri 200 °C zapekáme cca 15 minút.
-
9
Tentokrát som skúsila aj "jednoporciovky" v mištičkách na suflé.
varecha.pravda.sk/recepty/cannelloni-v-rajcinovej-omacke-...
páči sa mi aj tvoj hríbový recept, určite vyskúšam aj keď je to piplačka ale výsledok stojí za to, krásne foto ako vždy :-)