Cannelloni s hubovou náplňou fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 12. januára 2011

Tieto cestoviny zvyčajne plníme mixovanými plnkami pomocou zdobiaceho vrecúška. Ak máte čas a chuť vyhrať sa s plnením čajovou lyžičkou, skúste to napríklad s Zobraziť celý popisTieto cestoviny zvyčajne plníme mixovanými plnkami pomocou zdobiaceho vrecúška. Ak máte čas a chuť vyhrať sa s plnením čajovou lyžičkou, skúste to napríklad s chrumkavými lesnými hubami.

Suroviny

15 g
200 g
1 ks
30 g
200 g
  a korenie podľa chuti
bešamelová omáčka:
3 - 4  PL
500-600 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Sušené huby namočíme do horúcej vody na pol hodinu. Vodu z húb zlejeme a v čistej osolenej vode ich povaríme 10 minút. Cibuľu, šampiňóny, mozzarellu nakrájame na drobné kocky, parmezán nastrúhame. Prichystáme si za hrsť rukoly a petržlenovej vňate.

    Cannelloni s hubovou náplňou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na kúsku masla speníme cibuľu.

    Cannelloni s hubovou náplňou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájané šampiňóny. Mierne osolíme a okoreníme. Po pár minútach pridáme aj prevarené podpňovky.

    Cannelloni s hubovou náplňou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme mozzarellu a parmezán.

    Cannelloni s hubovou náplňou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ked sa syr roztopí, prihodíme lístky rukoly natrhané na menšie kúsky. Po 1 - 2 minútach odstavíme zo sporáka.

    Cannelloni s hubovou náplňou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na záver pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a zmesou ihneď plníme predvarené cannelloni.

    Cannelloni s hubovou náplňou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z masla a múky a mlieka spravíme klasickú bešamelovú omáčku (trochu riedšiu než zvyčajne), ktorú dochutíme parmezánom (časť odložíme na posypanie), soľou, bielym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Omáčkou zalejeme naplnené cestoviny a posypeme zvyšným parmezánom.

    Cannelloni s hubovou náplňou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pri 200 °C zapekáme cca 15 minút.

    Cannelloni s hubovou náplňou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tentokrát som skúsila aj "jednoporciovky" v mištičkách na suflé.

    Cannelloni s hubovou náplňou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

evusik
cestoviny milujem a cannelloni robím tiež aj keď z mäsovými plnkami typu čo je v chladničke. Na celej Vareche som našla len dva recepty ten tvoj a tento:
 varecha.pravda.sk/recepty/cannelloni-v-rajcinovej-omacke-...

páči sa mi aj tvoj hríbový recept, určite vyskúšam aj keď je to piplačka ale výsledok stojí za to, krásne foto ako vždy :-)
agora
Kde tie canneloni prosím vás kupujete ? nikde ich neviem nájsť!
evusik
@agora cannelloni dosť kúpiť napr. v Lidli v takej zelenej krabici, ale aj v Tescu ich dostať :-)
dorisa
Až dnes som si všimla tvoj recept, takéto cestoviny sa chystam aj ja spravit, všetky suroviny mam doma, len.... nemožem zas zabudnuť. Mám to krasne pripravené.
vimar
krásny recept, aj fotky, hlavne tie v mištičke - tam sú tie canneloni polovičné, či ako?
jarunka
&zirafninka1 dnes som robila tieto cannelloni mam recept ulozeny, pacil sa mi, ja robievam s masovou plnkou, suroviny su skoro stejne, miesto hub je maso, listovy spenat a vajicko, ja som este pridala cervenu nakrajanu papriku. Miesto podpnovky som dala shiitake mushrooms. Moc sme si pochutnali. Dakujem za inspiration.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia