Cannelloni s hubovou náplňou fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 12. januára 2011

Tieto cestoviny zvyčajne plníme mixovanými plnkami pomocou zdobiaceho vrecúška. Ak máte čas a chuť vyhrať sa s plnením čajovou lyžičkou, skúste to napríklad s chrumkavými lesnými hubami.

Suroviny

15 g
200 g
1 ks
30 g
200 g
  a korenie podľa chuti
bešamelová omáčka:
3 - 4  PL
500-600 ml
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušené huby namočíme do horúcej vody na pol hodinu. Vodu z húb zlejeme a v čistej osolenej vode ich povaríme 10 minút. Cibuľu, šampiňóny, mozzarellu nakrájame na drobné kocky, parmezán nastrúhame. Prichystáme si za hrsť rukoly a petržlenovej vňate.

    Cannelloni s hubovou náplňou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na kúsku masla speníme cibuľu.

    Cannelloni s hubovou náplňou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájané šampiňóny. Mierne osolíme a okoreníme. Po pár minútach pridáme aj prevarené podpňovky.

    Cannelloni s hubovou náplňou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme mozzarellu a parmezán.

    Cannelloni s hubovou náplňou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ked sa syr roztopí, prihodíme lístky rukoly natrhané na menšie kúsky. Po 1 - 2 minútach odstavíme zo sporáka.

    Cannelloni s hubovou náplňou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na záver pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a zmesou ihneď plníme predvarené cannelloni.

    Cannelloni s hubovou náplňou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z masla a múky a mlieka spravíme klasickú bešamelovú omáčku (trochu riedšiu než zvyčajne), ktorú dochutíme parmezánom (časť odložíme na posypanie), soľou, bielym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Omáčkou zalejeme naplnené cestoviny a posypeme zvyšným parmezánom.

    Cannelloni s hubovou náplňou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pri 200 °C zapekáme cca 15 minút.

    Cannelloni s hubovou náplňou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tentokrát som skúsila aj "jednoporciovky" v mištičkách na suflé.

    Cannelloni s hubovou náplňou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Až dnes som si všimla tvoj recept, takéto cestoviny sa chystam aj ja spravit, všetky suroviny mam doma, len.... nemožem zas zabudnuť. Mám to krasne pripravené.
&zirafninka1 dnes som robila tieto cannelloni mam recept ulozeny, pacil sa mi, ja robievam s masovou plnkou, suroviny su skoro stejne, miesto hub je maso, listovy spenat a vajicko, ja som este pridala cervenu nakrajanu papriku. Miesto podpnovky som dala shiitake mushrooms. Moc sme si pochutnali. Dakujem za inspiration.

Pridaj komentár k receptu: