Špagety s kuracím mäsom a hráškom zapekané v mini-cocotte fotorecept
Foto: tizian1cat
Tomu, ako som sa nasmiala, keď som si tie 3 malé zapekacie misky objednávala cez internet, rozumie len Slovák. Nevedela som odolať ich roztomilosti Zobraziť celý popisTomu, ako som sa nasmiala, keď som si tie 3 malé zapekacie misky objednávala cez internet, rozumie len Slovák. Nevedela som odolať ich roztomilosti a tiež nie predstave, ako poviem, že na polici mám 3 cocottky. Nech mi Francúzi odpustia..:))). Zároveň som pochopila, prečo sú francúzske ženy také štíhle....lebo mne jedna porcia z týchto milučkých misiek bola málo...:-)))
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji si opražíme kuracie mäsko nakrájané na malé kocočky. Pridáme pokrájané šampiňóny, posolíme a okoreníme čiernym korením. Keď mäsko so šampiňónmi pustia šťavu, pridáme mrazený hrášok a krátko povaríme, aby zmäkol.
-
2
Keď je už mäsko prepečené a hrášok mäkký, pridáme kyslú smotanu zmiečanú s polovicou strúhaného syra.
-
3
Medzitým si uvaríme al dente špagety.
-
4
Keramické cocottky si vymastíme maslom.
-
5
Naplníme špagetami zmiešanými s mäsovou zmesou.
-
6
Posypeme vrch zvyšným syrom a dáme zapiecť do rúry alebo do mikrovlnky.
-
7
Hotové vyberieme, ozdobíme zelenou petržlenovou vňatkou a hneď konzumujeme.
-
8
Vyzerali aj chutili báječne, aj keď pahltníkom jedna porcia nestačí...:-)))
a tie francuzsky: vsetko povazuju na "tucne jedlo" hlavne ked ku kademu si daju vinko a kopceky zo syrov... tvoje je pohladne a iste chutne. dakujem za dnesny usmev!