Špagety s kuracím mäsom a hráškom zapekané v mini-cocotte fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 6. marca 2011

Tomu, ako som sa nasmiala, keď som si tie 3 malé zapekacie misky objednávala cez internet, rozumie len Slovák. Nevedela som odolať ich roztomilosti Zobraziť celý popisTomu, ako som sa nasmiala, keď som si tie 3 malé zapekacie misky objednávala cez internet, rozumie len Slovák. Nevedela som odolať ich roztomilosti a tiež nie predstave, ako poviem, že na polici mám 3 cocottky. Nech mi Francúzi odpustia..:))). Zároveň som pochopila, prečo sú francúzske ženy také štíhle....lebo mne jedna porcia z týchto milučkých misiek bola málo...:-)))

2
porcie
15 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
200 g
150 g, čerstvé
100 g, mrazený
50 g, strúhaný alebo parmezán
 sušené
100 ml




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji si opražíme kuracie mäsko nakrájané na malé kocočky. Pridáme pokrájané šampiňóny, posolíme a okoreníme čiernym korením. Keď mäsko so šampiňónmi pustia šťavu, pridáme mrazený hrášok a krátko povaríme, aby zmäkol.

    Špagety s kuracím mäsom a hráškom zapekané v mini-cocotte (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď je už mäsko prepečené a hrášok mäkký, pridáme kyslú smotanu zmiečanú s polovicou strúhaného syra.

    Špagety s kuracím mäsom a hráškom zapekané v mini-cocotte (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si uvaríme al dente špagety.

    Špagety s kuracím mäsom a hráškom zapekané v mini-cocotte (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keramické cocottky si vymastíme maslom.

    Špagety s kuracím mäsom a hráškom zapekané v mini-cocotte (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Naplníme špagetami zmiešanými s mäsovou zmesou.

    Špagety s kuracím mäsom a hráškom zapekané v mini-cocotte (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Posypeme vrch zvyšným syrom a dáme zapiecť do rúry alebo do mikrovlnky.

    Špagety s kuracím mäsom a hráškom zapekané v mini-cocotte (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotové vyberieme, ozdobíme zelenou petržlenovou vňatkou a hneď konzumujeme.

    Špagety s kuracím mäsom a hráškom zapekané v mini-cocotte (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vyzerali aj chutili báječne, aj keď pahltníkom jedna porcia nestačí...:-)))

    Špagety s kuracím mäsom a hráškom zapekané v mini-cocotte (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

gittka
krásny recept a ešte krajší názov :D :D :D
sovka62
Asi si spravila chybu pri objednávaní, nemala si objednať mini, ale maxi. Francúzom by to bolo jedno a Slováci tvoju objednávku nevideli. A z tej maxi by asi bola dostatočne veľká porcia.
honestka
hlavne ze ta neopusta humor... my tu mame s takym menom hlasatelku v tv- bol to pre nas popuk, kedze meno pouziva vzdy, ked skonici reportaz a dokonca sa pise po nasom...
a tie francuzsky: vsetko povazuju na "tucne jedlo" hlavne ked ku kademu si daju vinko a kopceky zo syrov... tvoje je pohladne a iste chutne. dakujem za dnesny usmev!
dorisa
Aj ja som nad tymito mištičkami rozmýšlala,ale potom som odolala. Máš to jedlo zas krasne,ako vždy.
elenitsazante
a u nas je jeden z velmi popularnych spevakov, Vasilis Kokotas :) asi by mal uspech aj na Slovensku :)
lucylee
absolútne geniálny recept, videla som ich aj u nás v coincasse :)už ich dlho obzerám
babidka
ake su pekne :-)je pravda , ze Francuzi jedia take malicke porcie , ale zato si ochotne na obed daju predjedlo , 1.a 2. hlavne jedlo , syr , dezert a kavu ...my si dame iba tej jeden hlavny chod ale zato vacsiu porciu :-))) jednoducho maju ine stravovacie navyky ....takze jedlo z takej kokotky /:-))/ tvori iba jednu cast obeda a my nemusime mat zle svedomie , ked zjeme take porcie 2-3 ...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia