Muffiny s talianskym pestom

muffins2 - bez fotkymuffins2, 20. marca 2011

Tento recept je úžasný, milujem ho, síce som ho robila iba dva krát, ale aj tak je výborný.

12
porcií
300 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

 alebo roztopené maslo na vytretie formy
2  hrnčekov
1  lyžica
1/8  lyžičky
1/4  hrnčeka
2
2/3 hrnčeka
6 lyžíc
4 lyžice
4 lyžičky ,eidam...

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200 °C. Vymastíme plech na 12 mafinov alebo jamky vystelieme papierovými košíčkami. Do velkej misy prosejeme múku,kypriaci prášok,sol.Vmiešame píniové jadierka (nemusí byt).

  2. 2

    V miske zlahka vyšlaháme vajcia (nie mixérom), vmiešame cmar, olej a pesto. V strede suchých surovín spravíme jamku a vlejeme tekuté suroviny.Opatrne premiešame, aby sa suroviny spojily, ale cesto zbytočne nemiešame.

  3. 3

    Cesto naložíme do pripravených jamok. Vrch maginov posypeme nejakým syrom- najlepšie parmezánom. Pečieme v rúre 20 minút, kým nie sú mafiny nadýchané, zlatistéa na dotyk pevné.

  4. 4

    Mafiny necháme 5 minút chladnút vo forme a podávame teplé.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: