Tento recept je úžasný, milujem ho, síce som ho robila iba dva krát, ale aj tak je výborný.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
alebo roztopené maslo na vytretie formy |
|
2 hrnčekov |
|
1 lyžica |
|
1/8 lyžičky |
|
1/4 hrnčeka |
|
2 |
|
2/3 hrnčeka |
|
6 lyžíc |
|
4 lyžice |
|
4 lyžičky ,eidam... |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 200 °C. Vymastíme plech na 12 mafinov alebo jamky vystelieme papierovými košíčkami. Do velkej misy prosejeme múku,kypriaci prášok,sol.Vmiešame píniové jadierka (nemusí byt).
- 2
V miske zlahka vyšlaháme vajcia (nie mixérom), vmiešame cmar, olej a pesto. V strede suchých surovín spravíme jamku a vlejeme tekuté suroviny.Opatrne premiešame, aby sa suroviny spojily, ale cesto zbytočne nemiešame.
- 3
Cesto naložíme do pripravených jamok. Vrch maginov posypeme nejakým syrom- najlepšie parmezánom. Pečieme v rúre 20 minút, kým nie sú mafiny nadýchané, zlatistéa na dotyk pevné.
- 4
Mafiny necháme 5 minút chladnút vo forme a podávame teplé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu