Focaccia so zemiakmi a rozmarínom fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 10. marca 2011

Recept na tuto focacciu som dostala na moj email. Mali sme ju na obed s nakladanou bryndzou.

12ks
porcií
10min+60min kysnutie minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
250 ml, vlažná
1 ks
35 g
1 KL,sušené
1 KL
1 KL
300 g




Postup

  1. 1

    Vsetky suroviny okrem zemiakov som dala do misky a mixerom som si vymiesila vlacne cesto. Cesto som nechala vykysnut. Umyte zemiaky som aj so supkou postruhala na tenke platky. Tieto platky som potom este prekrojila na polovicky.

    Focaccia so zemiakmi a rozmarínom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnute cesto som roztiahla, roztlacila prstami na plech velkosti 19/23cm. Plech som predtym potrela olejom. Cesto som nechala podkysnut este asi 20 minut. Potom som do cesta ulozila na platky nakrajane zemiaky. Zemiaky som pokvapkala olejom a posolila. Medzi zemiaky som ulozila kusky rozmarinu.

    Focaccia so zemiakmi a rozmarínom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Focacciu som piekla vo vyhriatej rure 200C 30 minut. Upecenu som vybrala na mriezku a nechala vychladnut.

    Focaccia so zemiakmi a rozmarínom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

lyali
Pre mňa nezvyčajný nápad a práve preto skvelý! Som zemiaková :-) KK :-)
jody
Pre mňa veru inšpiratívne!
lucylee
tak to je krása, naozaj obdivujem tvoju šikovnosť..je niečo, čo nevieš upiecť alebo uvariť?
ejta
nakladaná bryndza ? To som ešte nepočula..... Nemôžeš dať recept ?
ejta
aha je tam, až teraz som si všimla 8-)
palokuchki
Dakujem vam za komentare. Tato focaccia je taka postna. Videla som podobny recept, kde boli striedavo ukladane platky zemiakov a platky salamy. Tiez sa to moze vylepsit ciernymi olivami a ancovikami. @lucylee dakujem za kompliment.
honestka
Danka, ostanu tie zemiaciky chrumkave? rozmyslam ze by som ich posadila viacej kolmo, ale neviem, ci by pocas pecenia rychlo zvrchu neprihoreli... mozno zo zaciatku prikryt alobalom... dam ti vediet, ked odskusam. vsetky typy focaccii a chlebikov, osuskov, posuskov... zatial idu u nas bez problemov, hoci tiez uz spomalujeme.
palokuchki
Hanka, dobra pripomienka. Na obrazku co som dostala boli platky zemiakov viacej kolmo poukladane. Ja som ich tiez tak davala, ale mi pocas pecenia klesli. (Mozno moje boli pokrajane na tensie). Upiekli sa dobre a boli aj chrumkave. Myslim si ale, ze to lepsie vyzera ked su viacej zdvihnute. Daj vediet, ako ti to vyslo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia