Foto: sjuz
Toto jedlo - predjedlo? máme veľmi radi. Viem, surové mäso.... Ale aj tak je to vynikajúce:)) Carpaccio je vlastne všetko, čo je nakrájané Zobraziť celý popisToto jedlo - predjedlo? máme veľmi radi. Viem, surové mäso.... Ale aj tak je to vynikajúce:)) Carpaccio je vlastne všetko, čo je nakrájané na tenučké plátky a podávané za surova s omáčkou - príp.koreninami, pochutinami. Robieva sa carpaccio z tuniaka, lososa, hov. mäsa, ale aj zeleniny - uhorka, pomaranč, melón...Používa sa olivový olej, a rôzne omáčky.
Postup
-
1
Na toto predjedlo je potrebné naozaj len malé množstvo mäsa - a preto sa oplatí investovať do kvalitného a čerstvého mäsa. Je dostať aj nakrájané carpaccio - na tácke s fóliou. Ak si ho chcete pripraviť celé doma, je dobré dať sviečkovú zmraziť - nie celkom na "kameň", a potom sa dá krásne na tenúčko nakrájať.
-
2
Suroviny:
-
3
Plátky mäsa uložíme na misku alebo tanier, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme na plátky strúhaným parmezánom a čerstvou rukolou. Pokvapkáme redukciou z balzamika. Kto chce, pokvapká citrónovou šťavou. Podávame s plátkami opečenej bagety na olivovom oleji, príp. potretú cesnakom, a pohárom dobrého vínka:)
A ked uz mas poruke tu redukciu dobreho balsamico - skuste si raz nim poliat zmrzlinu...
honestka - a na akú zmrzku je to naj:)? túto chuť si neviem veĺmi predstaviť...ale tá redukcia je mňam aj sama o sebe...nielen na jedle.
pochutok! Sikulka ;-)
= Experti to doporucuju na deserty podavat tymi velmi drahymi
/ 20 a vyssie rocnymi balsamikami/, ale tu pytaju uzasne sumy za 1dcl takej kvality.
Avsak prave tym, ze si urobis aj z lacnejsieho balsamica tu redukciu ma to vyznam ochutnat. pouzijesiba malo asi tak lyzicku na kopku zmrzky /mozes kombinovat aj s cerstvym ovocim/ .
Ak mas stroj a robis v lete zmrzku sama, mozes dat priamo ked ju miesas./davam na liter masy tak 3 lyzice ..vies tu mame tie lyzice ovela plytsie ako byvali niekedy davno/;
Taktiez je redukcia vyborna, ak robis slahackovy pohar s horucimi karamelovymi jahodami- tesne pred dokoncenim naliat - nie uz varit.
= A velmi jednoduho si ho mozes tiez naliat na cerstve miesane ovocie- hlavne to vonave letne.
Staci ozaj malo, pretoze jeho chut je vyrazna.
daj mi vediet, ci ti chutilo ok?