Carpaccio z hovädzieho mäsa

sjuz - fotkasjuz, 1. marca 2011
Carpaccio z hovädzieho mäsa
Foto: sjuz

Toto jedlo - predjedlo? máme veľmi radi. Viem, surové mäso.... Ale aj tak je to vynikajúce:)) Carpaccio je vlastne všetko, čo je nakrájané Zobraziť celý popisToto jedlo - predjedlo? máme veľmi radi. Viem, surové mäso.... Ale aj tak je to vynikajúce:)) Carpaccio je vlastne všetko, čo je nakrájané na tenučké plátky a podávané za surova s omáčkou - príp.koreninami, pochutinami. Robieva sa carpaccio z tuniaka, lososa, hov. mäsa, ale aj zeleniny - uhorka, pomaranč, melón...Používa sa olivový olej, a rôzne omáčky.

Suroviny

  čerstvá
  alebo Granna Padano
 za studena lisovaný
  čerstvo mletá himalájska




Postup

  1. 1

    Na toto predjedlo je potrebné naozaj len malé množstvo mäsa - a preto sa oplatí investovať do kvalitného a čerstvého mäsa. Je dostať aj nakrájané carpaccio - na tácke s fóliou. Ak si ho chcete pripraviť celé doma, je dobré dať sviečkovú zmraziť - nie celkom na "kameň", a potom sa dá krásne na tenúčko nakrájať.

    Carpaccio z hovädzieho mäsa - obrázok 1
  2. 2

    Suroviny:

    Carpaccio z hovädzieho mäsa - obrázok 2
  3. 3

    Plátky mäsa uložíme na misku alebo tanier, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme na plátky strúhaným parmezánom a čerstvou rukolou. Pokvapkáme redukciou z balzamika. Kto chce, pokvapká citrónovou šťavou. Podávame s plátkami opečenej bagety na olivovom oleji, príp. potretú cesnakom, a pohárom dobrého vínka:)

Diskusia k receptu

honestka
Veru si ma nakopla tiez, ozaj obcas vynikajuca pochutka a neviem, ci sa oplati robit ho z ineho ako svieckovej, pretoze samotna chut masa je nie rovnaka nech pouzijes akykolvek iny typ hovadziny.

A ked uz mas poruke tu redukciu dobreho balsamico - skuste si raz nim poliat zmrzlinu...
andys
Tak toto je rozprávka :) Ochutnala som po prvýkrát len nedávno, ale hneď som to zaradila medzi mojich favoritov ;)
alexdidi
Predvčerom sme mali tatársky biftek a spomínali sme carpaccio, že už si musíme urobiť....a už je aj na Vareche to Tvoje...duplované chute si mi narobila...ináč, robím ho presne ako Ty, mierne zmraziť atď. a aj s rukolou.....a krásne foto....
jezibabka1
Zuzi, Tvoje recepty vyzerajú, ako z kulinárskeho magazínu, perfiš! Toto som nikdy nejedla, ale vyzerá to fantasticky:)
sjuz
jezibabka - nepreháňaj:)))
honestka - a na akú zmrzku je to naj:)? túto chuť si neviem veĺmi predstaviť...ale tá redukcia je mňam aj sama o sebe...nielen na jedle.
kimlo
presne takto to ľúbim.. a aj to tak podávajú v jednej nemenovanej reštaurácii v PN.. lahôdka
jerica
Pracujem,pridávam do mojej KK recepty,Tvoj si dám s výkričníkom,fantastická chuťovka!!
babav
@sjuz , to je dalsi krasny recept z tvojich gurmanskych
pochutok! Sikulka ;-)
sjuz
ale, ste fakt milé :), ďakujem - veď to je len otázka času, kto to sem dá skôr:))
piglin
mnaaaaam....tak kvoli tomuto jedlu by som isla aj na koniec sveta...
honestka
@SJuz : druh zmrzky moze byt akakolvek - ale ked ho uz obetujes tak nejaku kvalitnu ozaj smotanovu. Osobne mam rada Vanilkovu, jahodovu- akukolvek chut pouzijes vzdy ti bude inac chutit - je to velmi zaujimave ako to balsamic oplyvni.
= Experti to doporucuju na deserty podavat tymi velmi drahymi
/ 20 a vyssie rocnymi balsamikami/, ale tu pytaju uzasne sumy za 1dcl takej kvality.
Avsak prave tym, ze si urobis aj z lacnejsieho balsamica tu redukciu ma to vyznam ochutnat. pouzijesiba malo asi tak lyzicku na kopku zmrzky /mozes kombinovat aj s cerstvym ovocim/ .
Ak mas stroj a robis v lete zmrzku sama, mozes dat priamo ked ju miesas./davam na liter masy tak 3 lyzice ..vies tu mame tie lyzice ovela plytsie ako byvali niekedy davno/;
Taktiez je redukcia vyborna, ak robis slahackovy pohar s horucimi karamelovymi jahodami- tesne pred dokoncenim naliat - nie uz varit.
= A velmi jednoduho si ho mozes tiez naliat na cerstve miesane ovocie- hlavne to vonave letne.
Staci ozaj malo, pretoze jeho chut je vyrazna.
daj mi vediet, ci ti chutilo ok?
sjuz
no skúsim - som za nové a zaujímavé chute - vďaka:), a určite dám vedieť!
radox1
robim ako obdobu tartaru,a este pridam kapari.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia