Foto: moli
Veľmi mám rada sladkosti a žiadnej torte či zákusku, alebo inej maškrte neodolám.No tanier polievky by som za rez torty či najoblúbenejšieho zákusku nevymenila.Polievky Zobraziť celý popisVeľmi mám rada sladkosti a žiadnej torte či zákusku, alebo inej maškrte neodolám.No tanier polievky by som za rez torty či najoblúbenejšieho zákusku nevymenila.Polievky milujem a jedla by som z nich najradšej za každým duplu :o) Táto krémová cesnaková patrí medzi moje obľúbené a vlastne som si ju poskladala z kulinárskych skúseností :o).
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie, zeleninu očistíme.
-
2
Maslo v hrnci roztopíme a osmahneme na ňom cibuľku pokrájanú na drobno do sklovita.
-
3
Potom pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a ešte minútku miešame a podlejeme 1,5 L vody.
-
4
Pridáme zemiaky pokrájané na menšie kocky, zeleninový bujón a varíme do zmäknutia zemiakov.
-
5
Keď sa nám zemiaky rozvarili, tak polievku precedíme cez sitko do druhého hrnca a zemiaky s cibuľou rozmixueme mixérom.
-
6
Po rozmixovaní zemiakov opatrne vlejeme späť polievku na zemiaky za stáleho miešania.Vymiešame si 1 kys. smotanu s 1 šľahačkou na šľahanie a s 1 PL Gustinu do hladka, pridáme 200 ml mlieka a za stáleho miešanie vlejeme do vrejúcej polievky.Podľa chuti dosolíme.
-
7
Po odstavení môžeme polievku dochutiť na drobno nasekanou petržlenovou vňaťou, a podávame s upečenými chlebovými krutónmi a nastrúhaným Parmezánom.
Diskusia k receptu