Rajčiny s čiapočkami

bertice - fotkabertice, 11. januára 2011
Rajčiny s čiapočkami
Foto: bertice

Tanto recept je jednoduchý a náplň rajčín je možno obmeňovať. Možno použiť vaječnicu, nasekanú šunku, cestoviny alebo nivu a pod. Fantázii sa medze nekladú. Zobraziť celý popisTanto recept je jednoduchý a náplň rajčín je možno obmeňovať. Možno použiť vaječnicu, nasekanú šunku, cestoviny alebo nivu a pod. Fantázii sa medze nekladú. Hotový pokrm je nelen chutný,ale tiež sa bude vzhľadovo páčiť našim najmenším. Pokiaľ by deti chcely, možu sa do prípravy zapojiť.

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
8 ks
1 ks
lyžička ks
2 strúčik
1 g
3 lyžica
3 lyžica, strúhaný
8 ks
5 ml
1/2 lyžička
1/2 lyžička




Postup

  1. 1

    Mleté maso, vajce, majorán, prelisovaný cesnak, 3 lyžice stúhanky, štipku soli dokladne premiešame . Rajčiny vydlabeme a dužinu si možme odložiť na rajčinový šalát.necháme pokrievky-"čiapočky".

    Rajčiny s čiapočkami - obrázok 1
  2. 2

    Rajčiny naplníme masovou hmotou , pridáme vykostkovanú olivu a priklopíme čiapočkami,polejeme olivovým olejom, posypeme grilovacím korením a štipkou kmínu a dáme piecť do vyhriatej rúry alebo do remosky.

    Rajčiny s čiapočkami - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme cca 1/2 hodiny, po polhodine posypeme stúhaným parmezánom/ alebo iným syrom/ a dáme dopiecť ešte 10 minút.

    Rajčiny s čiapočkami - obrázok 3
  4. 4

    Na tanier dáme 2 rajčiny s čiapočkou, pridáme varené zemiaky. Dozdobiť možeme kukuricou, paprikou alebo inou zeleninou, ktorú máme po ruke.

    Rajčiny s čiapočkami - obrázok 4
  5. 5

    Náplň rajčín možeme obmeňovať podľa chuti, sezóny či diety strávníkov.

    Rajčiny s čiapočkami - obrázok 5

Diskusia k receptu

danculka
Ľahká večera po sviatočnom prejedaní,nemá chybu ukladám do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia