Foto: bertice
Tanto recept je jednoduchý a náplň rajčín je možno obmeňovať. Možno použiť vaječnicu, nasekanú šunku, cestoviny alebo nivu a pod. Fantázii sa medze nekladú. Zobraziť celý popisTanto recept je jednoduchý a náplň rajčín je možno obmeňovať. Možno použiť vaječnicu, nasekanú šunku, cestoviny alebo nivu a pod. Fantázii sa medze nekladú. Hotový pokrm je nelen chutný,ale tiež sa bude vzhľadovo páčiť našim najmenším. Pokiaľ by deti chcely, možu sa do prípravy zapojiť.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
8 ks |
|
1 ks |
|
lyžička ks |
|
2 strúčik |
|
1 g |
|
3 lyžica |
|
3 lyžica, strúhaný |
|
8 ks |
|
5 ml |
|
1/2 lyžička |
|
1/2 lyžička |
|
Postup
-
1
Mleté maso, vajce, majorán, prelisovaný cesnak, 3 lyžice stúhanky, štipku soli dokladne premiešame . Rajčiny vydlabeme a dužinu si možme odložiť na rajčinový šalát.necháme pokrievky-"čiapočky".
-
2
Rajčiny naplníme masovou hmotou , pridáme vykostkovanú olivu a priklopíme čiapočkami,polejeme olivovým olejom, posypeme grilovacím korením a štipkou kmínu a dáme piecť do vyhriatej rúry alebo do remosky.
-
3
Pečieme cca 1/2 hodiny, po polhodine posypeme stúhaným parmezánom/ alebo iným syrom/ a dáme dopiecť ešte 10 minút.
-
4
Na tanier dáme 2 rajčiny s čiapočkou, pridáme varené zemiaky. Dozdobiť možeme kukuricou, paprikou alebo inou zeleninou, ktorú máme po ruke.
-
5
Náplň rajčín možeme obmeňovať podľa chuti, sezóny či diety strávníkov.
Diskusia k receptu