Lasagne so špenátom a cícerom
Zdenka Mlynarčíková
šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej, 23. marca 2011
šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej, 23. marca 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
250 g, uvarené |
|
500 g. čerstvý |
|
300 g, uvarený pasírovaný |
|
50 g |
|
3 dl |
|
0,5 l |
|
400 g |
|
1 ks |
|
150 g |
|
6 strúčikov |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Bešamel: Na masle orestujeme na masle hladkú múku, zalejeme ju mliekom a smotanou. Pridáme soľ, biele korenie a muškátový oriešok. Na masle orestujeme nasekaný cesnak, nakrájanú cibuľu, pridáme umytý špenát, zalejeme zvyškom smotany, osolíme, okoreníme a varíme asi desať minút.
- 2
Na dno zapekacej misy dáme vrstvu bešamelu, uvarené lasagne, vrstvu špenátu, pasírovaného cíceru, nastrúhaný tvrdý syr a parmezán.
- 3
Suroviny vrstvíme až po okraj nádoby. Posledná vrstva bude bešamel a postrúhaný syr. Zapekáme asi 30 minút pri 200 oC. Hotové nakrájame na kocky. Podávame s postrúhaným parmezánom a ozdobíme čerstvou bazalkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu