Lasagne so špenátom a cícerom

Zdenka Mlynarčíková
šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej, 23. marca 2011
Lasagne so špenátom a cícerom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

250 g, uvarené
500 g. čerstvý
300 g, uvarený pasírovaný
50 g
3 dl
0,5 l
400 g
1 ks
150 g
6 strúčikov




Postup

  1. 1

    Bešamel: Na masle orestujeme na masle hladkú múku, zalejeme ju mliekom a smotanou. Pridáme soľ, biele korenie a muškátový oriešok. Na masle orestujeme nasekaný cesnak, nakrájanú cibuľu, pridáme umytý špenát, zalejeme zvyškom smotany, osolíme, okoreníme a varíme asi desať minút.

  2. 2

    Na dno zapekacej misy dáme vrstvu bešamelu, uvarené lasagne, vrstvu špenátu, pasírovaného cíceru, nastrúhaný tvrdý syr a parmezán.

  3. 3

    Suroviny vrstvíme až po okraj nádoby. Posledná vrstva bude bešamel a postrúhaný syr. Zapekáme asi 30 minút pri 200 oC. Hotové nakrájame na kocky. Podávame s postrúhaným parmezánom a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Diskusia k receptu

rea1
listovy spenat varit 10 minut? ved bude na handry. recept ako taky sa mi pozdava ale moje kucharske vnutro ma svoje vyhrady - napr. varenie toho spenatu. a ked robim cokolvek z ciceru, nepasirujem ho na kasu, len ho opatrne rozmixujem, aby ostali aj kusky. "mojim stravnikom" to tak chuti viac.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia