Šošovicové rizoto s parmezánom
Zdenka Mlynarčíková
šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej, 22. marca 2011
šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej, 22. marca 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Nakrájanú cibuľu do sklovita opražíme na olivovom oleji, pridáme ryžu, spolu orestujeme. Pridáme biele víno, štipku soli a postupne dolievame vývarom tak, aby bol vývar nad ryžou.
- 2
Uvarenú šošovicu zvlášť na panvici orestujeme, osolíme, okoreníme, pridáme k ryži, pridáme maslo a spolu zmiešame.
- 3
Odstavíme a pridáme čerstvo nastrúhaný parmezán. Dobre premiešame. Rizoto je hotové, keď má krémovitú konzistenciu. Podávame s nastrúhaným parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu