Šošovicové rizoto s parmezánom

Zdenka Mlynarčíková
šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej, 22. marca 2011
Šošovicové rizoto s parmezánom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

80 g
160 g
50 g
100 g
1 ks
 podľa potreby
1,5 dcl
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibuľu do sklovita opražíme na olivovom oleji, pridáme ryžu, spolu orestujeme. Pridáme biele víno, štipku soli a postupne dolievame vývarom tak, aby bol vývar nad ryžou.

  2. 2

    Uvarenú šošovicu zvlášť na panvici orestujeme, osolíme, okoreníme, pridáme k ryži, pridáme maslo a spolu zmiešame.

  3. 3

    Odstavíme a pridáme čerstvo nastrúhaný parmezán. Dobre premiešame. Rizoto je hotové, keď má krémovitú konzistenciu. Podávame s nastrúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu

kuchticka
Perfektny recept pre moje chute, len manzelovi k tomu pridam maso a mam navarene. Vdaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia