Dvakrát pečené zemiaky s rukolovo - mangoldovým pestom fotorecept
Foto: zirafninka1
Ľahká a chutná večera.
Postup
-
1
Rukolu a mangold umyjeme a osušíme. Mangold nakrájame na pásiky. Pripravíme si zvyšné suroviny.
-
2
Na panvici rozohrejeme 2 Pl olivového oleja, pridáme magold. Necháme na miernom ohni za stáleho miešania cca 3 min.
-
3
Do mixéra dáme pripravený mangold a všetky suroviny okrem oleja.
-
4
Rozmixujeme. Olej pridáme podľa potreby.
-
5
Pesto ochutíme soľou, čiernym korením a odložíme bokom.
-
6
Celé umyté zemiaky popicháme vidličkou a pečieme v rúre cca 50 minút (podľa veľkosti zemiakov).
-
7
Upečené zemiaky pripravíme na plnenie. Vrchnú štvrtinu zemiaku zrežeme. Vyberieme vnútro.
-
8
Pripravené zemiakové lodičky.
-
9
Vnútro zemiakov zmiešame s pripraveným pestom. Ak je potrebné, dochutíme.
-
10
Zemiakové lodičky naplníme pripravenou hmotou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 10 minút. Podávame s čerstvou zeleninou.
Diskusia k receptu