Krémové syrové rizoto

luthien - bez fotkyluthien, 21. marca 2011
Krémové syrové rizoto
Foto: luthien

Robila som prvý krát ale určite nie posledný, chutí skvelo!

4
porcie

Suroviny

200 g (alebo iná)
8 dl
2 dl
1 zväzok
30 g
0.5 dl
80 g (alebo niva)
80 g
60 g
30 g




Postup

  1. 1

    Do panvice dáme olivový olej a hrudku masla, pridáme nakrájanú cibuľku a chvíľu restujeme. Pridáme ryžu a pokračujeme v restovaní.

  2. 2

    Po malých dávkach postupne prilievame zeleninový vývar, aby bola ryža stále zaliata a miešame. 20 minút pred dokončením pridáme víno, syry a dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Ryža musí mať krémovú konzistenciu. Na tanier servírujeme s hrudkou mascarpone, opraženými mandľami a pažítkou.

Diskusia k receptu

lucylee
rizoto je krémové ako má byť, aj postup je fajn, len neviem, či sa tam tie chute nebudú biť..ale treba vyskúšať a potom zhodnotiť, KK :)
okorpenda
rizoto nemalo chybu..chute sa vobec nebiju:) trosku som ho prisposobila, lebo vino som pridala hned po pridani ryze, nechala odparit a az potom prilievala vyvar..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia