Rukolu buď milujete, alebo nemusíte. Tento šalát si obľúbili aj tí, čo rukolu bežne nemusia... Hodí sa ku grilovanému mäsu, rybám, steakom, alebo len Zobraziť celý popisRukolu buď milujete, alebo nemusíte. Tento šalát si obľúbili aj tí, čo rukolu bežne nemusia... Hodí sa ku grilovanému mäsu, rybám, steakom, alebo len tak s toastom.
porcie
príprava
Suroviny
1 balenie čerstvá |
|
10 ks |
|
1 polievková lyžica |
|
4 ks |
|
|
|
1 lyžica |
|
mleté |
|
|
|
1 lyžica |
|
2 lyžice sekané alebo pistácie |
|
1 lyžica s limetou |
|
Postup
-
1
Rukolu umyjeme a odrežeme stopky, aby zostali iba listy. Cherry paradajky rozrežeme na polovice. Sušené paradajky nakrájame na pásiky. Parmezán nakrájame špeciálnym strúhadlom, alebo škrabkou na zeleninu na hobliny ( množstvo tak, aby bol šalát ľahko posypaný). Do misy dame rukolu, cherry paradajky, kapary bez nálevu, sušené paradajky a premiešame. Ľahko osolíme a okorenime. Z olivového oleja, balsamica a nálevu zo sušených paradajok vymiešame zálievku. Nalejeme na šalát, pridáme posekané orechy alebo pistácie a zľahka premiešame. Vrch posypeme parmezánovými hoblinkami.
Diskusia k receptu