Penne con prosciutto e funghi

dora - fotkadora, 11. januára 2011
Penne con prosciutto e funghi
Foto: dora

Suroviny

200 g
100 g
3 hrste, sušené
1 téglik
100 g
 sušená




Postup

  1. 1

    Dáme variť cestoviny. Šunkový salám nakrájame nadrobno a necháme trošku prepiecť na oleji spolu s hubami, ktoré sme si nechali zmäknúť vo vlažnej vode cca 15 min., aby zmäkli. Prilejeme smotanu na šľahanie a necháme na miernom ohni trošku prevariť.

  2. 2

    Prisypeme uvarené cestoviny, premiešame, vsypeme nastrúhaný syr, osolíme a premiešame, aby omáčka priľnula na cestovinu. Podávame teplé, posypané petržlenovou vňaťou. Neodkladáme, keďže smotana sa „stratí“ a premení na tuk, čo nepôsobí ani vábne, ani veľmi chutne.

Diskusia k receptu

evusik
keďže aj oči jedia, mala by som byť v tejto chvíli najedená tvojho krásneho jedla na ešte krajšej fotke :-)
andys
Výborný recept, nádherná fotografia. Viac ani nemám slov :)
maartina
mňam, hneď by som si dala ...neskutočne krásna fotka, ako aj všetky tvoje ďalšie :) ...super
dora
Dakujem vam vsetkym velmi pekne. Nesmierne ma to tesi, ze sa vam moje pokusy pacia :-)
duschko
Velmi zaujimavy recept a pekna fotka. Stihol som si pozriet aj tvoju elektr. kucharsku knihu. Prajem ti vela trpezlivosti a chuti pri tvoreni dalsich novych receptov. Ukladam do MKK
dora
Dakujem velmi pekne, ani mi na um neprislo, ze by som mohla nieco vyhrat :-) potesi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia