Omáčka rybacia

Omáčka rybacia ako ingrediencia v receptoch:

  • Krevety na mexický spôsob

    Krevety na mexický spôsob

    Občas veľmi rada zablúdim do niektorej zo svetových kuchýň - tentoraz to bola mexická. Tento recept bol pre mňa veľkým prekvapením, nič zvláštne som od neho nečakala, ale bola to veľká dobrota. https://dobrotynatanieri. blogspot. com/2017/08/krevety-s-omackou-so-zelenymi- fazulkami....

  • Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept)

    Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept)

    Rýchla a jednoduchá čína, ktorú miluje moja dcéra... Isto nie je dodržaný tradičný recept, ale ten originál tradičný asi ani neexistuje, nám to takto veľmi chutí, veľa zeleniny, rýchla príprava a veľmi chutné...

  • Restované kuracie prsia na zelenine (fotorecept)

    Restované kuracie prsia na zelenine (fotorecept)

    Tento výborný pokrm si určite obľúbite... Krehké plátky kuracích prsičiek v medovej marináde, restované s mrkvou, paprikou, jarnou cibuľkou, pórikom sú ideálne na rýchly obed.

  • Massaman kuracie karí (fotorecept)

    Massaman kuracie karí (fotorecept)

    Jednoduché thajské jedlo, ktoré obsahuje dve hlavné prísady, bez ktorých sa uvariť naozaj nedá a to kokosové mlieko a originál Massaman curry paste.

  • Ananásová salsa

    Ananásová salsa

    Ked tu moze byt 200 receptov na pagace, mozno sa zmesti zopar aj na ananasovu salsu. Ja som mal cerstvy ananas ale da sa aj z konzervy.

  • Mušle s chilli džemom a bazalkou (fotorecept)

    Mušle s chilli džemom a bazalkou (fotorecept)

    Bolo mi ľúto vyhodiť thajskú bazalku, tak som zalovil v kuchárskej knihe Thai Street Food. Odtiaľ mám tento recept s krkolomným menom, Hoi Laai Pat Nahm prik Pao.

  • Thajská klasika Pad Kra Pao (fotorecept)

    Thajská klasika Pad Kra Pao (fotorecept)

    Dlho nebolo pridane daco exoticke. Pre tych co nemaju radi komplexne chute a stiplave radsej nech prehliadnu tento recept. Thajska kuchyna je taka kde sa stiplave, slane, sladke a aromaticke miesa. Takze mlete bravcove...

  • Sushi s vyprážanými krevetami
  • Chrumkavé krevety so slivkovou majonézou

    Chrumkavé krevety so slivkovou majonézou

    Krevety očistíme, ale necháme na nich posledný článok – chvost. Očistené ich namarinujeme v sójovej a rybacej omáčke so štipkou soli. Dáme odležať do chladničky aspoň na hodinu.

  • Hovädzie zeleninové Wok rezance

    Hovädzie zeleninové Wok rezance

    Ošúpeme cesnak a na jemno ho nasekáme. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame. Hovädzie mäso nakrájame na tenké prúžky.

  • Ázijské kuracie krídelká

    Ázijské kuracie krídelká

    Olej, rybaciu omáčku, sójovú omáčku a thajské karí zmiešame na marinádu. Kuracie krídelká rovnomerne potrieme marinádou a dáme aspoň na hodinu do chladničky.

  • Thajské rezance vo woku

    Thajské rezance vo woku

    Zohrejeme približne 1 liter vody v hrnci alebo v rýchlovarnej kanvici. Rezance dáme do misy a zalejeme vriacou vodou. Necháme 5 minút odstáť.

  • Thajská kokosová polievka „Tom Kha Kai“

    Thajská kokosová polievka „Tom Kha Kai“

    Zmiešané sušené huby namočíme na 10 minút do horúcej vody. Ošúpeme cibuľu a na jemno nasekáme. Kuracie prsia nakrájame na tenké pásiky.

  • Mangovo-krevetový šalát

    Mangovo-krevetový šalát

    Niečo z mojej obľúbenej vietnamskej kuchyne :)

  • Japonské mäsové taštičky Gyoza

    Japonské mäsové taštičky Gyoza

    Gyoza taštičky okrem ramenu a sushi patria medzi u nás už známe a obľúbené japonské jedlá. Namáčajú sa do omáčky, väčšinou je to sójová omáčka zmiešaná s ryžovým octom alebo sladko-pikantná omáčka. Ja preferujem vietnamskú...

  • Šťavnaté rýchle kuracie prsia (fotorecept)

    Šťavnaté rýchle kuracie prsia (fotorecept)

    Nedávno som pridal podobný recept. Kurča sme robili znova, aj keď s inou marinádou. Rýchlovka do horúčav.

  • Quinoa sushi s lososom a špargľou

    Quinoa sushi s lososom a špargľou

    V tieto teplé dni asi nikomu veľmi nechutia horúce polievky…dobre padne dať si niečo na studeno. Mne sa voľakedy sushi zdalo byť jedlom náročným na prípravu. Ale postupne som zistila, že najkomplikovanejšie na ňom je uvariť...

  • Ázijský steakový šalát (fotorecept)

    Ázijský steakový šalát (fotorecept)

    Taká populárna ázijská verzia delenej stravy.

  • Ázijský šalát

    Ázijský šalát

    Cesnak nie je bezna surovina, co sa dava do salatu.

  • Voňavé krídelká s arašidovým dipom (fotorecept)

    Voňavé krídelká s arašidovým dipom (fotorecept)

    Kuracie krídelká nakrájame cez jednotlivé kĺbiky a mäso nakrojíme. Citrónovú trávu, kafírové listy, cesnak a sladkú bazalku rozdrvíme v mažiari. Pridáme rybaciu omáčku a arašidový olej. Krídelká v bylinkovej zmesi namarinujeme a necháme hodinu postáť. Pečieme v rozohriatej rúre...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist