Skoro Pad Thai a navyše po mojom
Foto: bugout
Je to môj recept inšpirovaný pad thai. Takže tvrdenia, že "pad thai je iné" a "toto pad thai nie je" ma nezaujímajú. Viem Zobraziť celý popisJe to môj recept inšpirovaný pad thai. Takže tvrdenia, že "pad thai je iné" a "toto pad thai nie je" ma nezaujímajú. Viem čo patrí do originálu, čo nepatrí a prečo som niečo nahradil alebo vynechal. Diskusiu ako vylepšiť alebo upraviť samozrejme vítam. Takto to jedlo robím a doma nám chutí no a nejako som ho tu pomenovať skrátka musel.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pár viet na úvod. Mäso, tofu alebo krevety môžete si vybrať, kombinovať alebo aj všetko je to na vás koľko a čoho dáte, nemalo by toho však byť veľa (niekde som to čítal, ale aj keď ako pri všetkom zdroje sa rôznia) faktom je, že ja dávam naozaj len okolo 100 g mäsa na dve porcie. Meňte a upravujte v recepte čo chcete ale v rezancoch ma berte vážne. Pri príprave je dosť dôležité nepokaziť rezance varom a trafiť chuť omáčky tak ako komu vyhovuje. Originál by mal chuť zabezpečovať tamarind (dá sa tu síce v pohode kúpiť, ale nahradil som ho sirupom z granátového jablka, to mám bežne doma. Skúšal som aj s tamarindom, ale úplne mi to vyhovuje aj s granátovým jablkom) a palmový cukor (nahrádzam rôzne od medu až po sladkú sójovú omáčku). Ešte k mojim nahradeným alebo úplne vypusteným veciam. Skrátka ma nebaví držať doma kvantum rôznych surovín kvôli jednému dvom receptom, preto sa snažím nahrádzať vecami čo doma bežne držím.
- 2
Rezance na pol hoďku zalejeme vlažnou vodou. V žiadnom prípade nie vriacou a už vôbec ich nevarte. Mäso odporúčam na pol hoďku naložiť do sójovej omáčky s kukuričným škrobom. Zmiešame si všetko na omáčku. Rozpálime wok (alebo veľkú panvicu) s olejom.
- 3
Najskôr urobíme praženicu až do sucha. Keď máme praženicu hotovú ide na bok a pridávame mäso. Keď je mäso opečené následuje šalotka nakrájaná na polmesiačiky a spolu všetko dobre premiešame.
- 4
Pridáme rezance (bez prebytočnej vody) zalejeme omáčkou a všetko spolu dobre ale opatrne premiešame a chvíľku spolu robíme kým omáčka trochu nezhustne (čiastočne sa odparí, čiastočne vsiakne do rezancov, skrátka prehadzujeme vo woku a sledujeme).
- 5
Na záver pridáme mungo a vňať jarnej cibulky (v sezóne dávam ako náhradu za čínsku pažítku), pekne premiešame... Naložíme, posypeme drvenými arašidmi, (ja aj praženou cibuľou) a jeme... (prípadne ešte niečo pikantné).
Tiež ryžové rezance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale Recept je parádny!!! KRASNE fotky krásne recepty len tak ďalej :3 tešíme sa na ďalšie tvoje recepty
5 drevene arasidy...:-)
Dobre grantove jablko nemusi byt zle :-)))
Jedlo by som si dala.
pokladam to za smiesne, nie hlupe,nestresuj, len pobavilo. Peace.