Ryžové rezance
Ryžové rezance

Skoro Pad Thai a navyše po mojom

bugout - fotkabugout, 21. marca 2021
Skoro Pad Thai a navyše po mojom
Foto: bugout

Je to môj recept inšpirovaný pad thai. Takže tvrdenia, že "pad thai je iné" a "toto pad thai nie je" ma nezaujímajú. Viem Zobraziť celý popisJe to môj recept inšpirovaný pad thai. Takže tvrdenia, že "pad thai je iné" a "toto pad thai nie je" ma nezaujímajú. Viem čo patrí do originálu, čo nepatrí a prečo som niečo nahradil alebo vynechal. Diskusiu ako vylepšiť alebo upraviť samozrejme vítam. Takto to jedlo robím a doma nám chutí no a nejako som ho tu pomenovať skrátka musel.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 Ks
1-2 Ks
Omáčka:
2 PL
2 PL
1 PL
1 PL (čili omáčka)
1 PL
1 dcl




Postup

  1. 1

    Pár viet na úvod. Mäso, tofu alebo krevety môžete si vybrať, kombinovať alebo aj všetko je to na vás koľko a čoho dáte, nemalo by toho však byť veľa (niekde som to čítal, ale aj keď ako pri všetkom zdroje sa rôznia) faktom je, že ja dávam naozaj len okolo 100 g mäsa na dve porcie. Meňte a upravujte v recepte čo chcete ale v rezancoch ma berte vážne. Pri príprave je dosť dôležité nepokaziť rezance varom a trafiť chuť omáčky tak ako komu vyhovuje. Originál by mal chuť zabezpečovať tamarind (dá sa tu síce v pohode kúpiť, ale nahradil som ho sirupom z granátového jablka, to mám bežne doma. Skúšal som aj s tamarindom, ale úplne mi to vyhovuje aj s granátovým jablkom) a palmový cukor (nahrádzam rôzne od medu až po sladkú sójovú omáčku). Ešte k mojim nahradeným alebo úplne vypusteným veciam. Skrátka ma nebaví držať doma kvantum rôznych surovín kvôli jednému dvom receptom, preto sa snažím nahrádzať vecami čo doma bežne držím.

  2. 2

    Rezance na pol hoďku zalejeme vlažnou vodou. V žiadnom prípade nie vriacou a už vôbec ich nevarte. Mäso odporúčam na pol hoďku naložiť do sójovej omáčky s kukuričným škrobom. Zmiešame si všetko na omáčku. Rozpálime wok (alebo veľkú panvicu) s olejom.

  3. 3

    Najskôr urobíme praženicu až do sucha. Keď máme praženicu hotovú ide na bok a pridávame mäso. Keď je mäso opečené následuje šalotka nakrájaná na polmesiačiky a spolu všetko dobre premiešame. 

  4. 4

    Pridáme rezance (bez prebytočnej vody) zalejeme omáčkou a všetko spolu dobre ale opatrne premiešame a chvíľku spolu robíme kým omáčka trochu nezhustne (čiastočne sa odparí, čiastočne vsiakne do rezancov, skrátka prehadzujeme vo woku a sledujeme).

  5. 5

    Na záver pridáme mungo a vňať jarnej cibulky (v sezóne dávam ako náhradu za čínsku pažítku), pekne premiešame... Naložíme, posypeme drvenými arašidmi, (ja aj praženou cibuľou) a jeme... (prípadne ešte niečo pikantné).

Diskusia k receptu

saymona
A ako si povedal každý kto co ma rad a ako mu to chuti najviac a aj s familiarnym názvom. Ale vždy sa nájdu majstri ktorý ti vytknúť ze nedržiz všetky suroviny sveta doma a mäso krajas o 10° viac doľava ako by si mal :D
ale Recept je parádny!!! KRASNE fotky krásne recepty len tak ďalej :3 tešíme sa na ďalšie tvoje recepty
zahra
Arasidy asi drvene :))), ale fajn recept. Milujem Aziu a tiez si ju upravujem po svojom. Pochybujem, ze si niekto vazi mnozstva pri vareni a to iste plati o ochucovadlach. Spravny kuchar dava pokrmu svoju pecat a ty vies ako na to. Ukladam do KK.
2x bugout a haji
bugout
@afataga môžem čítať po sebe aj 100 krát a nepomáha.... Ale tu sa mi fakt zadarilo drevené arašídy a grantové jablko.
2x zahra a haji
haji
Pěkný recept, veselé komenty! Též se mi podaří napsat různé pikantnosti. Vítej v klubu!
bugout
Ja sa na tom tiež zabávam. Príde mi dosť vtipné, že dva preklepy čo sú normálne slová... Drevený arašíd je fajn a grantové jablko tiež :-)
2x haji a zahra




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia