Tom Kha s kuracím mäsom
Parichart Bystriansky (Pani Naam)
majiteľka reštaurácie Naam Thai Food a lektorka Školy varenia pre gurmánov, 6. mája 2021
majiteľka reštaurácie Naam Thai Food a lektorka Školy varenia pre gurmánov, 6. mája 2021

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Tento recept sa môže robiť namiesto s kuracím mäsom aj s krevetami.
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 300 ml |
|
| 200 ml |
|
| 50 g |
|
| 2 PL (20 g) |
|
| 2-3 PL |
|
| 20 g |
|
| 1 ks (5–10 plátkov) |
|
| 30 g (koreň) |
|
|
|
|
| 2 ks |
|
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Do hrnca nalejeme 200 ml kokosového mlieka, 200 ml vody a necháme zovrieť. Keď kokosové mlieko zovrie, pridáme Tom Kha pastu, nakrájanú citrónovú trávu, na tenké plátky nakrájaný galangal, rozdrvený koreň koriandra a pokrájané kuracie prsia, necháme variť.
- 2
Keď bude mäso uvarené, pridáme nakrájané šampiňóny a varíme, kým nezmäknú.
- 3
Pridáme kafírový list, rybaciu omáčku, limetkovú šťavu, palmový cukor, pokrájanú koriandrovú vňať a zvyšok kokosového mlieka, ešte chvíľu povaríme.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu