Kuracie prsia
Kuracie prsia

Tom Kha s kuracím mäsom

Parichart Bystriansky (Pani Naam)
majiteľka reštaurácie Naam Thai Food a lektorka Školy varenia pre gurmánov, 6. mája 2021
Tom Kha s kuracím mäsom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Tento recept sa môže robiť namiesto s kuracím mäsom aj s krevetami.

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

50 g
100 g
300 ml
200 ml
50 g
2 PL (20 g)
2-3 PL
20 g
1 ks (5–10 plátkov)
30 g (koreň)
2 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme 200 ml kokosového mlieka, 200 ml vody a necháme zovrieť. Keď kokosové mlieko zovrie, pridáme Tom Kha pastu, nakrájanú citrónovú trávu, na tenké plátky nakrájaný galangal, rozdrvený koreň koriandra a pokrájané kuracie prsia, necháme variť.

  2. 2

    Keď bude mäso uvarené, pridáme nakrájané šampiňóny a varíme, kým nezmäknú.

  3. 3

    Pridáme kafírový list, rybaciu omáčku, limetkovú šťavu, palmový cukor, pokrájanú koriandrovú vňať a zvyšok kokosového mlieka, ešte chvíľu povaríme.

Diskusia k receptu