Zeleninové karí
Zeleninové karí

Červené karí s tofu a quinoou

Miroslav Spodniak
šéfkuchár a spolumajiteľ gastroprojektu Chef 2 GO by Miro vo Zvolene, 24. júla 2020
Červené karí s tofu a quinoou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

100 g
500 ml
200 g
200 g
100 g
150 g
200 g
300 g
50 g
400 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na rozpálenú panvicu dáme sprudka orestovať červenú karí pastu a podlejeme ju kokosovým mliekom. Pridáme nakrájanú zeleninu (zeleninu pridávame podľa rozličnej doby varenia, aby bola hotová v rovnakom čase), rybaciu omáčku a varíme, kým nie je zelenina al dente.

  2. 2

    Ku koncu pridáme na kocky nakrájané tofu a opatrne premiešame tak, aby aj tofu, aj zelenina ostali neporušené. Na záver pridáme nahrubo nakrájanú vňať koriandra.

  3. 3

    Quinou prepláchneme vriacou vodou a restujeme cca 2 minúty na oleji. Zalejeme ju v pomere dva diely vody a jeden diel quinoy. Privedieme k varu, pridáme soľ, zmiernime plameň a varíme zhruba 15 minút. Podávame s pripraveným karí.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre