Červené karí s tofu a quinoou
Miroslav Spodniak
šéfkuchár a spolumajiteľ gastroprojektu Chef 2 GO by Miro vo Zvolene, 24. júla 2020
šéfkuchár a spolumajiteľ gastroprojektu Chef 2 GO by Miro vo Zvolene, 24. júla 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Na rozpálenú panvicu dáme sprudka orestovať červenú karí pastu a podlejeme ju kokosovým mliekom. Pridáme nakrájanú zeleninu (zeleninu pridávame podľa rozličnej doby varenia, aby bola hotová v rovnakom čase), rybaciu omáčku a varíme, kým nie je zelenina al dente.
- 2
Ku koncu pridáme na kocky nakrájané tofu a opatrne premiešame tak, aby aj tofu, aj zelenina ostali neporušené. Na záver pridáme nahrubo nakrájanú vňať koriandra.
- 3
Quinou prepláchneme vriacou vodou a restujeme cca 2 minúty na oleji. Zalejeme ju v pomere dva diely vody a jeden diel quinoy. Privedieme k varu, pridáme soľ, zmiernime plameň a varíme zhruba 15 minút. Podávame s pripraveným karí.
Tiež zeleninové karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu