Ázijský kurací šalát s rezancami
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 15:00
mesačník Varecha, včera 15:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Čerstvú, krehkú zeleninu stačí doplniť jemným kuracím mäsom a skvelé ľahké jedlo je na svete.
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g (grilované alebo pečené) |
|
50 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
hrsť |
|
hrsť (alebo mäta) |
|
|
|
Dresing: | |
1/2 ks (najemno nasekaná) |
|
1/2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na dresing vložíme do uzatvárateľnej nádoby a dobre pretrepeme (cukor sa musí rozpustiť a ingrediencie prepojiť).
- 2
Grilované alebo pečené kuracie mäso natrháme na pásiky. Rezance zalejeme vriacou vodou, prikryjeme a necháme napučať. Paradajky očistíme a prekrojíme na polovice. Čili papričku zbavíme semienok a nakrájame na tenké pásiky.
- 3
Mäso, paradajky a čili zmiešame s natrhanými bylinkami a doplníme pripravenými rezancami. Šalát dochutíme korením a podávame s pripraveným dresingom.
Tiež kurací šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu