Kurací šalát
Kurací šalát

Ázijský kurací šalát s rezancami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 15:00
Ázijský kurací šalát s rezancami
Foto: Kulinární studio MAFRA

Čerstvú, krehkú zeleninu stačí doplniť jemným kuracím mäsom a skvelé ľahké jedlo je na svete.

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (grilované alebo pečené)
50 g
250 g
1 ks
 hrsť
 hrsť (alebo mäta)
Dresing:
1/2 ks (najemno nasekaná)
1/2 PL
2 PL
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na dresing vložíme do uzatvárateľnej nádoby a dobre pretrepeme (cukor sa musí rozpustiť a ingrediencie prepojiť).

  2. 2

    Grilované alebo pečené kuracie mäso natrháme na pásiky. Rezance zalejeme vriacou vodou, prikryjeme a necháme napučať. Paradajky očistíme a prekrojíme na polovice. Čili papričku zbavíme semienok a nakrájame na tenké pásiky.

  3. 3

    Mäso, paradajky a čili zmiešame s natrhanými bylinkami a doplníme pripravenými rezancami. Šalát dochutíme korením a podávame s pripraveným dresingom.

Diskusia k receptu