Pražená ryža s krevetami
Pani Naam, vl. menom Parichart Bystriansky
majiteľka Naam Thai Food v Bratislave a lektorka Školy varenia pre gurmánov, 10. decembra 2021
majiteľka Naam Thai Food v Bratislave a lektorka Školy varenia pre gurmánov, 10. decembra 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
2
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 300 g uvarená |
|
| 6 ks veľké |
|
| 20 g |
|
| 20 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 PL mletý |
|
| 1 ČL |
|
| 1 PL |
|
| 2 1/2 PL |
|
| 2 1/2 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| 1 PL |
|
| 5 g |
|
Postup
-
1
Zmiešame v miske sójovú, ustricovú, rybaciu omáčku a palmový cukor.
- 2
Na panvici zohrejeme olej, pridáme cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu a mletý koriandrový koreň, pomiešame. Potom pridáme najemno nakrájanú mrkvu, pomiešame a pridáme krevety. Miešame 5 minút a pridáme vajíčka, opäť zamiešame. Pridáme uvarenú ryžu a miešame 5 minút.
- 3
Vmiešame omáčku, ktorú sme pripravili zo sójovej, z ustricovej, rybacej a cukru. Ochutíme čiernym korením a jarnou cibuľkou. Nakoniec pridáme nasekanú koriandrovú vňať.
Tiež pražená ryža:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu