Krevety s tamarindovou omáčkou

Parichart Bystriansky (Pani Naam)
majiteľka reštaurácie Naam Thai Food a lektorka Školy varenia pre gurmánov vo Sv. Jure, 4. mája 2021
Krevety s tamarindovou omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

4 ks
1/4 šálky
2 PL (20 g)
2 PL
2 PL nakrájané
2 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvicu nalejeme ryžový olej, pridáme nakrájané sušené čili, orestujeme, potom vyberieme. Na tú istú panvicu dáme palmový cukor, rybaciu omáčku, tamarindovú pastu a miešame, kým sa všetko nespojí do omáčky. Pridáme thajskú čili pastu, chuť má byť sladkokyslá.

  2. 2

    Na čistú panvicu dáme ryžový olej, pridáme krevety a 1 PL thajskej čili pasty. Miešame, kým nie sú krevety oranžové. Vyberieme na tanier.

  3. 3

    Krevety podávame s tamarindovou omáčkou, koriandrovou vňaťou a čili.

Diskusia k receptu