Krevety s tamarindovou omáčkou
Parichart Bystriansky (Pani Naam)
majiteľka reštaurácie Naam Thai Food a lektorka Školy varenia pre gurmánov vo Sv. Jure, 4. mája 2021
majiteľka reštaurácie Naam Thai Food a lektorka Školy varenia pre gurmánov vo Sv. Jure, 4. mája 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na panvicu nalejeme ryžový olej, pridáme nakrájané sušené čili, orestujeme, potom vyberieme. Na tú istú panvicu dáme palmový cukor, rybaciu omáčku, tamarindovú pastu a miešame, kým sa všetko nespojí do omáčky. Pridáme thajskú čili pastu, chuť má byť sladkokyslá.
- 2
Na čistú panvicu dáme ryžový olej, pridáme krevety a 1 PL thajskej čili pasty. Miešame, kým nie sú krevety oranžové. Vyberieme na tanier.
- 3
Krevety podávame s tamarindovou omáčkou, koriandrovou vňaťou a čili.
Tiež krevety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu