Hovädzie mäso s thajskou bazalkovou pastou
majiteľka reštaurácie Naam Thai Food a lektorka Školy varenia pre gurmánov vo Sv. Jure, 5. mája 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Bazalka posvätná (iný názov je Tulsi) sa používa v Thajsku do ostrých koreninových jedál z rýb, hydiny a hovädzieho karé. Používajú sa listy Zobraziť celý popisBazalka posvätná (iný názov je Tulsi) sa používa v Thajsku do ostrých koreninových jedál z rýb, hydiny a hovädzieho karé. Používajú sa listy i kvety, ktoré pripomínajú vôňou a chuťou aníz alebo klinčeky. Dá sa pestovať aj u nás.
porcie
Suroviny
50 g (holy basil paste) |
|
200 g mleté |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2-5 ks čerstvá |
|
5 g čerstvá |
|
10 g |
|
2 PL |
|
30 g |
|
20 g |
|
10 g |
|
20 g (long bean) |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Na panvicu nalejeme ryžový olej, pridáme cesnak, nakrájané čili a bazalkovú pastu. Pridáme mleté hovädzie mäso a restujeme, kým nezmäkne.
- 2
Pridáme trochu vody, nakrájanú thajskú fazuľku, nakrájané šampiňóny, nakrájanú cibuľu, nakrájanú papriku a miešame. Počas dusenia pridáme rybaciu, ustricovú a sójovú omáčku.
- 3
Na záver pridáme čerstvú bazalku a servírujeme s volským okom a uvarenou jazmínovou ryžou.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu