Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Hovädzie mäso s thajskou bazalkovou pastou

Parichart Bystriansky (Pani Naam)
majiteľka reštaurácie Naam Thai Food a lektorka Školy varenia pre gurmánov vo Sv. Jure, 5. mája 2021
Hovädzie mäso s thajskou bazalkovou pastou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Bazalka posvätná (iný názov je Tulsi) sa používa v Thajsku do ostrých koreninových jedál z rýb, hydiny a hovädzieho karé. Používajú sa listy i kvety, ktoré pripomínajú vôňou a chuťou aníz alebo klinčeky. Dá sa pestovať aj u nás.

2
porcie

Suroviny

50 g (holy basil paste)
200 g mleté
2 PL
1 PL
1 PL
2-5 ks čerstvá
5 g čerstvá
10 g
2 PL
30 g
20 g
10 g
20 g (long bean)
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvicu nalejeme ryžový olej, pridáme cesnak, nakrájané čili a bazalkovú pastu. Pridáme mleté hovädzie mäso a restujeme, kým nezmäkne.

  2. 2

    Pridáme trochu vody, nakrájanú thajskú fazuľku, nakrájané šampiňóny, nakrájanú cibuľu, nakrájanú papriku a miešame. Počas dusenia pridáme rybaciu, ustricovú a sójovú omáčku.

  3. 3

    Na záver pridáme čerstvú bazalku a servírujeme s volským okom a uvarenou jazmínovou ryžou.

Diskusia k receptu