Krehký šalát z mrkvy s kuracím mäsom
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 31. júla 2023
mesačník Varecha, 31. júla 2023

Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mrkvu ošúpeme a pomocou špiralizéra nastrúhame na špagety.
- 2
Z umytého a osušeného citróna ostrúhame trochu žltej kôry a zmiešame ju s 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL oleja, pretlačeným cesnakom, nastrúhaným zázvorom, rybacou a čili omáčkou. S týmto dresingom zmiešame mrkvu a necháme ju chvíľu marinovať.
- 3
Kuracie prsia osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Nakrájame na kúsky a sprudka opečieme na rozpálenom oleji.
- 4
Marinovanú mrkvu rozdelíme na taniere a doplníme kúskami opečeného kuracieho mäsa. Všetko posypeme semienkami a bylinkami.
Tiež mrkvový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu