Ryžové rezance
Ryžové rezance

Pražené ryžové rezance Pad Thai

Parichart Bystriansky (Pani Naam)
majiteľka reštaurácie Naam Thai Food a lektorka Školy varenia pre gurmámov vo Sv. Jure, 10. februára 2021
Pražené ryžové rezance Pad Thai
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

300 g
100 g (môžu byť aj mrazené)
50 g
100 g
2 PL
3 PL
1 ks
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL
1 ks
1 PL mleté
Pad Thai omáčka:
30 g
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme Pad Thai omáčku. Do malého hrnca dáme všetky suroviny a dobre premiešame. Varíme 20 minút, kým sa nerozpustí tamarind a palmový cukor.

  2. 2

    Ryžové rezance namočíme do vlažnej vody na 30 minút. Červenú cibuľu a sladkú nakladanú reďkovku nasekáme na drobné kúsky, pažítku nakrájame na 2 cm kúsky.

  3. 3

    Rozpálime wok alebo hlbšiu panvicu, pridáme ryžový olej, červenú cibuľu, sladkú nakladanú reďkovku a opekáme asi minútu. Ďalej pridáme vajce a miešame 1–2 minúty. Po premiešaní pridáme krevety, všetko spolu opražíme. Pridáme namočené ryžové rezance a za stáleho miešania dosiahneme, aby sa rezance so surovinami spojili a zmäkli. Pridáme Pad Thai omáčku a premiešame. Potom pridáme thajskú pažítku, klíčky mungo a opäť premiešame. Ako posledné pridáme pomleté arašidy a všetko spolu premiešame, aby sa chute spojili.

  4. 4

    Do stredu taniera naservírujeme pripravené rezance, na okraj dáme arašidy, mesiačik limetky, troška mungo klíčkov, thajskú pažítku.

  5. 5

    Tip: Tieto rezance sme robili s krevetami, ale môžeme ich nahradiť kuracím, bravčovým či hovädzím mäsom, alebo v bezmäsitej forme s tofu alebo hríbmi.

Diskusia k receptu