Opekaná ryža s ananásom
Foto: ryzasos
Opekaná ryža je skvelý recept, kde využijete ryžu, ktorú ste predchádzajúci deň nestihli zjesť. Ale môžete si ju pripraviť aj na
čerstvo. Odporúčame Zobraziť celý popisOpekaná ryža je skvelý recept, kde využijete ryžu, ktorú ste predchádzajúci deň nestihli zjesť. Ale môžete si ju pripraviť aj na
čerstvo. Odporúčame použiť jazmínovú ryžu SOS. V kombinácii s mrkvou a ananásom je naozaj vynikajúca. Tá sviežosť a
sladkosť šťavnatého ananásu je dokonale vyvážená hráškom, slanou sójovou omáčkou a kyslou chuťou ryžového octu.
Zdroj: LaPetit
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
1 PL |
|
400 ml |
|
50 g (nakrájaná na drobno) |
|
1 strúčik |
|
1 ČL (nastrúhaný) |
|
100 g (nakrájaná na drobno) |
|
100 g mrazený |
|
250 g (nakrájaný na kocky) |
|
1 pl |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Ryžu opláchnite vodou nechajte odkvapkať. V kanvici nechajte zovrieť vodu.
- 2
V hrnci rozohrejte olej. Pridajte ryžu, premiešajte, aby sa ryža obalila olejom a zalejte vriacou vodou. Hrniec prikryte pokrievkou, stíšte plameň na minimum a varte 12 minút.
- 3
Potom ryžu odstavte a nechajte 10 minút ešte pod pokrievkou.
- 4
Vo väčšej panvici rozohrejte olej, pridajte nakrájanú cibuľu a chvíľu restujte. Ale len do sklovita, cibuľa nesmie zhnednúť.
- 5
Potom pridajte zázvor aj cesnak a asi minútu restujte. Ako ďalšiu pridajte mrkvu, dobre spolu premiešajte a opäť restujte, asi tak 2-3 minúty.
- 6
Pridajte hrášok aj ananás, opäť asi dve minúty restujte na miernom plameni a nakoniec pridajte sójovú omáčku, ryžový ocot a rybaciu omáčku. Na záver pridajte ryžu a dobre premiešajte, aby sa všetky chute prepojili.
- 7
Podľa chuti dosoľte a podávajte posypané čerstvou jarnou cibuľkou.
Tiež opekaná ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu