Opekaná ryža
Opekaná ryža

Opekaná ryža s ananásom

ryzasos - fotkaRyža SOS, 24. mája 2023. Komerčný recept.
Opekaná ryža s ananásom
Foto: ryzasos

Opekaná ryža je skvelý recept, kde využijete ryžu, ktorú ste predchádzajúci deň nestihli zjesť. Ale môžete si ju pripraviť aj na čerstvo. Odporúčame Zobraziť celý popisOpekaná ryža je skvelý recept, kde využijete ryžu, ktorú ste predchádzajúci deň nestihli zjesť. Ale môžete si ju pripraviť aj na čerstvo. Odporúčame použiť jazmínovú ryžu SOS. V kombinácii s mrkvou a ananásom je naozaj vynikajúca. Tá sviežosť a sladkosť šťavnatého ananásu je dokonale vyvážená hráškom, slanou sójovou omáčkou a kyslou chuťou ryžového octu.
Zdroj: LaPetit

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 PL
400 ml
50 g (nakrájaná na drobno)
1 strúčik
1 ČL (nastrúhaný)
100 g (nakrájaná na drobno)
100 g mrazený
250 g (nakrájaný na kocky)
1 pl
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Ryžu opláchnite vodou nechajte odkvapkať. V kanvici nechajte zovrieť vodu.

  2. 2

    V hrnci rozohrejte olej. Pridajte ryžu, premiešajte, aby sa ryža obalila olejom a zalejte vriacou vodou. Hrniec prikryte pokrievkou, stíšte plameň na minimum a varte 12 minút.

  3. 3

    Potom ryžu odstavte a nechajte 10 minút ešte pod pokrievkou.

  4. 4

    Vo väčšej panvici rozohrejte olej, pridajte nakrájanú cibuľu a chvíľu restujte. Ale len do sklovita, cibuľa nesmie zhnednúť.

  5. 5

    Potom pridajte zázvor aj cesnak a asi minútu restujte. Ako ďalšiu pridajte mrkvu, dobre spolu premiešajte a opäť restujte, asi tak 2-3 minúty.

  6. 6

    Pridajte hrášok aj ananás, opäť asi dve minúty restujte na miernom plameni a nakoniec pridajte sójovú omáčku, ryžový ocot a rybaciu omáčku. Na záver pridajte ryžu a dobre premiešajte, aby sa všetky chute prepojili.

  7. 7

    Podľa chuti dosoľte a podávajte posypané čerstvou jarnou cibuľkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia