Thajské zelené karí
Michal Konrád
šéfkuchár a spolumajiteľ podniku Bao Brothers, 24. apríla 2022
šéfkuchár a spolumajiteľ podniku Bao Brothers, 24. apríla 2022
Foto: Matej Hutta
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
Zelená karí pasta: | |
1 ks veľká |
|
4 strúčiky |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
20 g |
|
20 g |
|
10 g |
|
20 g |
|
5 ks |
|
2 ks |
|
Karí omáčka: | |
40 ml (alebo repkový) |
|
600 ml |
|
30 g |
|
30 ml |
|
|
Postup
-
1
Zelená karí pasta: Všetky ingrediencie samostatne ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Po nakrájaní podrvíme v mažiari na jemnú pastu.
- 2
Karí omáčka: Do hrnca nalejeme olej, necháme ho poriadne rozohriať, pridáme pripravenú zelenú karí pastu. Počas stáleho miešania a na silnom ohni pražíme asi 2 minúty, kým sa neuvoľnia všetky chute a aróma. Pridáme kokosové mlieko, palmový cukor a necháme variť na miernom ohni asi 30 minút. Po uvarení karí precedíme a dochutíme rybacou omáčkou a limetkovou šťavou.
- 3
Do karí omáčky môžeme pridať akúkoľvek zeleninu, mäso alebo ryby a uvariť, alebo tieto môžeme pripraviť osobitne (napr. opiecť na oleji na panvici). Podávame s uvarenou jazmínovou ryžou.
Tiež karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu