Thajské zelené karí
Michal Konrád
šéfkuchár a spolumajiteľ podniku Bao Brothers, 24. apríla 2022
šéfkuchár a spolumajiteľ podniku Bao Brothers, 24. apríla 2022

Foto: Matej Hutta
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Zelená karí pasta: | |
| 1 ks veľká |
|
| 4 strúčiky |
|
| 4 ks |
|
| 1 ks |
|
| 20 g |
|
| 20 g |
|
| 10 g |
|
| 20 g |
|
| 5 ks |
|
| 2 ks |
|
| Karí omáčka: | |
| 40 ml (alebo repkový) |
|
| 600 ml |
|
| 30 g |
|
| 30 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Zelená karí pasta: Všetky ingrediencie samostatne ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Po nakrájaní podrvíme v mažiari na jemnú pastu.
- 2
Karí omáčka: Do hrnca nalejeme olej, necháme ho poriadne rozohriať, pridáme pripravenú zelenú karí pastu. Počas stáleho miešania a na silnom ohni pražíme asi 2 minúty, kým sa neuvoľnia všetky chute a aróma. Pridáme kokosové mlieko, palmový cukor a necháme variť na miernom ohni asi 30 minút. Po uvarení karí precedíme a dochutíme rybacou omáčkou a limetkovou šťavou.
- 3
Do karí omáčky môžeme pridať akúkoľvek zeleninu, mäso alebo ryby a uvariť, alebo tieto môžeme pripraviť osobitne (napr. opiecť na oleji na panvici). Podávame s uvarenou jazmínovou ryžou.
Tiež karí:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu