Thajská klasika Pad Kra Pao fotorecept
Foto: 2010
Dlho nebolo pridane daco exoticke. Pre tych co nemaju radi komplexne chute a stiplave radsej nech prehliadnu tento recept. Thajska kuchyna je taka Zobraziť celý popisDlho nebolo pridane daco exoticke. Pre tych co nemaju radi komplexne chute a stiplave radsej nech prehliadnu tento recept. Thajska kuchyna je taka kde sa stiplave, slane, sladke a aromaticke miesa. Takze mlete bravcove , stir fry so zelenou fazulkou vela cesnaku, chilli este viac bazalky.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Thajska kuchyna je vela ingrediencii, tak si ich treba radsej nachystat popredu.
-
2
Vacsina casu v thajskej kuchyni je stravenych pripravou, krajanim nie az tak varenim.
-
3
Do woku si dame rozohriat olej a pridame salotku potom cesnak chilli a mlete bravcove a stir fry - oprazime, podusime. Ja som mal velmi mladu fazulku tak nebolo treba predvarit. Podlejeme trochu vodou alebo ked mame cinskym vinom na varenie ( je slane ). Nakoniec pridame podla chute sojovu omacku, ustricovu omacku, a lyzicu cukru - podla chute, premiesame poprehadzujeme.
- 4
Na koniec pridame thajsku bazalku - vela. Pridame trosku sezamoveho oleja a limetkovej stavy podla chuti. Poprehadzujeme 30 sekund.
- 5
Moc to vonalo tak sa dakdo zavesil na sietkove dvere .
- 4
Ďakujem za tvoj recept. Pekný večer.
No a to male na dverach dole hlavou je possum, neviem co je to po slovensky , latinsky -Trichosurus vulpecula.
www.google.cz/search?q=oposum&safe=active&cli...
Recept uzasny, to dam brzo, díky do dalek!
Ja som bol vcera na cestach tak som napisal ze je to cierna ryza, prisiel som domov je to skor daaka cudna zmes co kupila zena, je tam aj cierna ryza co zafarbi vsetko.
Rybacia omáčka je len v rozpise surovín, v postupe chýba. Nikdy som tie omáčky nekoštovala. Ani ich nemám kúpené. :-)
@2010 varim uz zitra!
ja buducu sobotu, som zvedava na tvoju reakciu
Kusu liščí :
cs.wikipedia.org/wiki/Kusu_li%C5%A1%C4%8D%C3%AD...
www.chovzvirat.cz/zvire/2953-kusu-lisci/...
Pisala som, ze buducu sobotu. V kazdom pripade sa na to tesim, mas to na nerozoznanie od originalu :-).
Este lepsie s rozdrvenym seitanom.
Pokusim sa odpovedat aj @Marienka44 sa pytala takze- stir miesaj, fry vyprazaj, v horucom woku na troske oleja sa rychlo oprazaju a miesanu maximalne 2 porcie ci masa alebo zeleniny ( ked je viac uz sa to zacne dusit ).
Je to pomerne iny -cudzi sposob pripravy jedla k slovenskej kuchyni kde sa vseobecne naraz navari pre vsetkych.
Neviem ci to redakcia dovoli ale tu to ukazuje Jamie ako na to.
No ty to mas paradne,a ta ryza nema chybu. Dakuje za vyskusanie.
Inspirovala si ma, islo to aj s karfiolovou ryzou. A s receptom sa experimentovalo... miesto chilli pouzili ich povodnu koreninu, cierne a zelene korenie a k bazalke este matu a klicky, taka vegetarianska fuzia.
Mňam! Šikovný recept si vymyslel :)
Pravdu povediac som sa trochu bala tej kombinacie, ale nesklamalo, ako ostatne vsetky rcp. od teba.
Nabuduce dam viac chilli aj bazalky.
Dakujem za vyskusanie, vcera som sa o tomto recepte rozpraval s mojim azijskym mentorom. Jeho komentar bol aby som nezabudol na vela chilli a vela cesnaku. Stazoval sa ze minuly rok na jesen odovzdal restauraciu synovi a ten prve co spravil, pomenil- zmodernizoval vsetky stare rodinne recepty ani tam radsej nejde.
Azijsky baklazan na stvrky pod dlzke opeceny na grille plus extra secuanske korenie a vela chilli, cesnaku a bazalky.
Zaklad mi posluzit tvoj rcp. a pridala som mrkvu, paradajky, fazulu bohuzial z konzervy, zopar drzim doma pre takeho prilezitosti, oregano a urobila som omeletu zo 4 vajec a pokrajala do toho a boli zrazu 4 porcie :-). Vlastne taka fuzia tohto, bolognese a trochu chilli con carne, viem, ze nemas nic proti fuziam, preto ti to sem davam.
Vyzerá to super! Mám veľmi rada indickú kuchyňu, v Nitre je skvelá reštaurácia, v Bratislave to trošku šlo dolu vodou. Mne sa nič napodobniť nejak nedarí, asi by to chcelo indickú kuchársku knižku. Sa máš, že si v exotike.
Este lepsie je robit fuziu, nie pre to ze nemas suroviny, ale len tak ako experiment. Preco nie daco domace neexoticke. Do kyslej kapusty pridat thajsku sladku chilli omacku zahustit a k tomu rychlo spravene na zeravej liatinovej panvici hrube kare s kostou a kožou ochutene drtenou ruzovou solou a secuanskym korenim.
Fuuuha tak toto by ma ani vo sne nenapadlo, majstre fuzii :-). Ja som mala maso, ale v mraznicke, tak preto tazka improvizacia.
Haha no u nas naopak, fazulka lacna a spargla draha, zatial. Asi sa ani nebudes cudovat, ale tiez ma napadlo, ze dam sparglu, urcite to bude fajnove
Luka Nguyena.
Tu je ako vyborne cinske predjedlo, mlete maso podavane v salatovych litoch Yuk sung,
Kukuricu akoze nevidim :-)
4 kukurice 1.5 E priblizne.
ten plast je na nich najväčší šmak
A cerstva kukurica chutila vo woku s medailonkami z panenky. Cheers
Príjemné odpoludnie.
Tak aj u nas nie je tak vela receptov kde sa da tak dobre zakomponovat mlete maso. Som spat z ciest robil som tiez vcera aj ked bazalka nebola, (nesiel som na trh a co rastie v zahrade) a citronova trava rastie ako burina, tak ju nahradila.
Aj aj, toto mrkvou nenakrmíš. Aby nakonec nebydlela u vás doma a vy venku na ulici... Chudák kusu, takový milý mončičák. Už létá na obláčku.
Aj u nas bude znova, dnes som bol na trhu u vietnamcov a kupil ich azijsku bazalku a peknu mladu fazulku.
Uz je jar orchideje v plnom kvete po stromoch.
Pěkné a chutné celé, aj to orchidejové jaro beru, hmm
Tento rok nebola ziadna starostlivost aj som zabudol ostrihat odviknute a zakvitli najviac.
Dnes islo bbq na plne obratky, pecena zelenina, grilovane rebra.