Bravčové s fazuľkou
Bravčové s fazuľkou

Thajská klasika Pad Kra Pao fotorecept

2010 - bez fotky2010, 7. februára 2018
Thajská klasika Pad Kra Pao (fotorecept)
Foto: 2010

Dlho nebolo pridane daco exoticke. Pre tych co nemaju radi komplexne chute a stiplave radsej nech prehliadnu tento recept. Thajska kuchyna je taka kde sa stiplave, slane, sladke a aromaticke miesa. Takze mlete bravcove , stir fry so zelenou fazulkou vela cesnaku, chilli este viac bazalky.

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (mleté)
300 g
3 ks
6 strúčikov
1 ks
1 PL
2 PL
1/2 PL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Thajska kuchyna je vela ingrediencii, tak si ich treba radsej nachystat popredu.

    Thajská klasika Pad Kra Pao (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vacsina casu v thajskej kuchyni je stravenych pripravou, krajanim nie az tak varenim.

    Thajská klasika Pad Kra Pao (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do woku si dame rozohriat olej a pridame salotku potom cesnak chilli a mlete bravcove a stir fry - oprazime, podusime. Ja som mal velmi mladu fazulku tak nebolo treba predvarit. Podlejeme trochu vodou alebo ked mame cinskym vinom na varenie ( je slane ). Nakoniec pridame podla chute sojovu omacku, ustricovu omacku, a lyzicu cukru - podla chute, premiesame poprehadzujeme.

  4. 4

    Na koniec pridame thajsku bazalku - vela. Pridame trosku sezamoveho oleja a limetkovej stavy podla chuti. Poprehadzujeme 30 sekund.

    Thajská klasika Pad Kra Pao (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Moc to vonalo tak sa dakdo zavesil na sietkove dvere .

    Thajská klasika Pad Kra Pao (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

62 komentárov k receptu
vyzerá to veľmi dobre. Thajskú bazalku dostať aj u nás? Zvieratko je tiež milé, zrejme nie je domáce, či? A na úvodnej fotke tá príloha naľavo...mám obavy sa spýtať čo to je:-))
Paradny recepis, je tam vsetko, co mame radi, no ale teraz chlape rad, ked mi vykapala thajska bazalka, mozem dat obycajnu? Zvieratko nema chybu, je to komba?
Paráda. Ja robievam podobne ( tzv. Bangkokskú verziu? ) z omáčiek dávam iba ustricovú a rybaciu, bez cukru. Fazuľky nakrájam na dlhšie. Baziliku keď mám dám a keď nemám nedám :-)). Samozrejme, že to nieje potom to pravé ale aj tak je to dobré. Dávam k tomu ryžu.
Ďakujem za tvoj recept. Pekný večer.
Dakujem za nahliadnutie, da pouzit europska bazalka, ta priloha je odroda ciernej ryze.
No a to male na dverach dole hlavou je possum, neviem co je to po slovensky , latinsky -Trichosurus vulpecula.
@Kukulienka71 (7.2.2018 16:29)
Ja som bol vcera na cestach tak som napisal ze je to cierna ryza, prisiel som domov je to skor daaka cudna zmes co kupila zena, je tam aj cierna ryza co zafarbi vsetko.


Prečo rybacia a ustricová omáčka, keď základ je mleté bravčové maso? Čo je to stir fry?
Rybacia omáčka je len v rozpise surovín, v postupe chýba. Nikdy som tie omáčky nekoštovala. Ani ich nemám kúpené. :-)
@Lulyna (11.2.2018 10:44)
Pokusim sa odpovedat aj @Marienka44 sa pytala takze- stir miesaj, fry vyprazaj, v horucom woku na troske oleja sa rychlo oprazaju a miesanu maximalne 2 porcie ci masa alebo zeleniny ( ked je viac uz sa to zacne dusit ).
Je to pomerne iny -cudzi sposob pripravy jedla k slovenskej kuchyni kde sa vseobecne naraz navari pre vsetkych.
Neviem ci to redakcia dovoli ale tu to ukazuje Jamie ako na to.



@Mitzy (7.2.2018 19:42)
Inspirovala si ma, islo to aj s karfiolovou ryzou. A s receptom sa experimentovalo... miesto chilli pouzili ich povodnu koreninu, cierne a zelene korenie a k bazalke este matu a klicky, taka vegetarianska fuzia.



Vyyyyyborne, male upravy: miesto cukru som dala chilli omacku a rybaciu omacku nevlastnim, tak bez nej.
Pravdu povediac som sa trochu bala tej kombinacie, ale nesklamalo, ako ostatne vsetky rcp. od teba.
Nabuduce dam viac chilli aj bazalky.


@Afataga (18.2.2018 13:32)
Dakujem za vyskusanie, vcera som sa o tomto recepte rozpraval s mojim azijskym mentorom. Jeho komentar bol aby som nezabudol na vela chilli a vela cesnaku. Stazoval sa ze minuly rok na jesen odovzdal restauraciu synovi a ten prve co spravil, pomenil- zmodernizoval vsetky stare rodinne recepty ani tam radsej nejde.
Da sa aj dvojito stiplavo, ako secuansko, thajska fuzia.
Azijsky baklazan na stvrky pod dlzke opeceny na grille plus extra secuanske korenie a vela chilli, cesnaku a bazalky.




No a co si pocat, ked sa na poslednu sekundu dozvies, ze mas z 250g mleteho urobit o 2 porcie viac?
Zaklad mi posluzit tvoj rcp. a pridala som mrkvu, paradajky, fazulu bohuzial z konzervy, zopar drzim doma pre takeho prilezitosti, oregano a urobila som omeletu zo 4 vajec a pokrajala do toho a boli zrazu 4 porcie :-). Vlastne taka fuzia tohto, bolognese a trochu chilli con carne, viem, ze nemas nic proti fuziam, preto ti to sem davam.


Fuzie su super, dnes som robil indicku co by ma za nu vykazali z indie. Zaklad bol skoro indicky oprazene koreniny a rozdrvene kesu a plus citronova trava zo zahrady a thajske diabolske zelene kari. Nutribulet rozmixovana mrazena zelenina dusena v kokosovom mlieku a cicer a nakoniec tadka, cerstve paradajky a koriander.






@2010 (12.3.2018 16:29)

Vyzerá to super! Mám veľmi rada indickú kuchyňu, v Nitre je skvelá reštaurácia, v Bratislave to trošku šlo dolu vodou. Mne sa nič napodobniť nejak nedarí, asi by to chcelo indickú kuchársku knižku. Sa máš, že si v exotike.
@Afataga (11.3.2018 13:14)
Este lepsie je robit fuziu, nie pre to ze nemas suroviny, ale len tak ako experiment. Preco nie daco domace neexoticke. Do kyslej kapusty pridat thajsku sladku chilli omacku zahustit a k tomu rychlo spravene na zeravej liatinovej panvici hrube kare s kostou a kožou ochutene drtenou ruzovou solou a secuanskym korenim.



Stravnici ziadali naspat thajsku Pad Kra Pao, ale mal som len hovadzie mlete tak vyslo z toho Pad Gra Prow , fazulka bola draha tak tam skoncila lacna spargla z mexika.





@2010 (17.3.2018 11:52)

Haha no u nas naopak, fazulka lacna a spargla draha, zatial. Asi sa ani nebudes cudovat, ale tiez ma napadlo, ze dam sparglu, urcite to bude fajnove
Mlete maso je taka nedocenena surovina.
Tu je ako vyborne cinske predjedlo, mlete maso podavane v salatovych litoch Yuk sung,
Dnes sme mali na obed túto dobrotu... Nezohnala som thajskú bazalku, tak bez nej, chili papričky som mala len zelené. Podávala som s jasmínovou ryžou.
Príjemné odpoludnie.


Dnes opat na programe, musim priznat, ze sa toto jedlo zaradilo medzi nasich top 10 rcp z Varechy, je to neskutocne vyborne. Dala som aj svoju cuketu, aj fazulku a stonky z mangoldu. Nasadila som aj ciernu fazulku ze pre farbu, ale ona potvora pri vareni ozelenie, no co uz s nou.


@Afataga (27.7.2018 19:15)
Tak aj u nas nie je tak vela receptov kde sa da tak dobre zakomponovat mlete maso. Som spat z ciest robil som tiez vcera aj ked bazalka nebola, (nesiel som na trh a co rastie v zahrade) a citronova trava rastie ako burina, tak ju nahradila.



@2010 : Hadislav alebo Hadimír je krásny. Vždy som po takom túžila. Nestretlo sa to s domácim pochopením. Inšô som chcela. Ako je to v ázijskej kuchyni s používaním kôpru? Ty si odborník. V mojich kuchárkach čínskej, japonskej a kórejskej kuchyne sa nevyskytuje v receptoch.
@2010 (13.8.2018 13:26)
Aj aj, toto mrkvou nenakrmíš. Aby nakonec nebydlela u vás doma a vy venku na ulici... Chudák kusu, takový milý mončičák. Už létá na obláčku.
Na buduce spravim len zo sampionov, vegetariansku verziu. Teraz bolo tak na pol s mletym masom, plus bok choi a vela chilli.
Uz je jar orchideje v plnom kvete po stromoch.


Znova som sa vratila k tomuto uzasnemu rcp., dala som do zakladu aj lyzicku pretlaku, pridala cuketu a kapiu a aj trochu petrzlenovej vnate. Je to fakt super jedlo. Len som mala akesi mastne maso.



Pridaj komentár k receptu: